Cum se prepară hreanul ras la borcan, în oțet!

Dintre conservele de iarnă, hreanul ras este una dintre deliciile care se termină rapid din cămară. Toamna, puteți prepara acasă hrean ras la borcan adăugând oțet și mărunțind hreanul într-un robot de bucătărie, alături de un morcov, pentru a-i da culoare.

Hreanul ras pregătit acasă are un gust mai proaspăt decât hreanul la borcan cumpărat din magazin și este un condiment surprinzător de versatil care se păstrează, la frigider, timp de aproximativ trei luni. 

Hreanul este ușor de cultivat, cât și de preparat! Trebuie să plantați o secțiune de rădăcină într-o parte însorită a curții și  asigurați-vă că primește apă pe parcursul verii.  Dacă nu aveți acces la grădină, puteți găsi rădăcini de hrean în piețe.

Hreanul ras preparat în casă poate fi de două ori mai puternic decât versiunile cumpărate din magazin și rezistă cu peste o lună mai mult în frigider.

Atenție! Răzuirea sau prelucrarea hreanului proaspăt poate provoca iritarea ochilor și a nasului. Deschideți toate ferestrele și asigurați-vă că bucătăria este bine ventilată înainte de a începe.

Ingrediente:

    500 grame de rădăcină proaspătă de hrean

    1-2 morcovi

    120 ml de oțet alb

    240 ml de apă rece

    1 linguriță de sare, sau după gust

Mod de preparare:

Se curăță hreanul și morcovul și aveți grijă să deschideți fereastrele din apropiere și să folosiți ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii de vaporii puternici. Tăiați hreanul în segmente de 5 cm. Tocați totul într-un robot de bucătărie astfel încât hreanul să fie ras fin. Dacă nu aveți robot, radeți fin hreanul pe o răzătoare.

Transferați hreanul într-un borcan. Adăugați oțetul și 240 ml de apă rece până când hreanul este aproape acoperit, adăugând mai multă apă dacă este necesar pentru a acoperi. Se amestecă cu sare, se închide ermetic și se păstrează la frigider până la servire. Hreanul preparat se va păstra până la 3 luni în frigider.

Vizualizări: 2,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: