Fraudă la AJOFM Gorj: 140 de dosare de șomaj false

Angajați ai Agenției de Muncă Gorj au fost reținuți miercuri, potrivit unui comunicat al IPJ Gorj, dar anunțul a fost făcut joi. Potrivit IPJ, aceștia au întocmit în fals 140 de dosare de șomaj. Dosarul a fost deschis în urmă cu 5 ani. „La data de 18 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi abuz în serviciu, procedând la reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a 5 inculpaţi, 3 femei și 2 bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 64 de ani, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Din probatoriul administrat în dosar a reieșit faptul că în perioada 2002 – 2012, suspecţii au întocmit în fals un număr de 140 de dosare de șomaj, în scopul de a obține beneficii materiale pentru sine și pentru alții, prejudiciind bugetul asigurărilor de șomaj cu suma de 473.000 lei.

Urmează ca în cursul zilei de astăzi, inculpaţii să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propuneri legale“, se arată în comunicatul IPJ Gorj.

Vizualizări: 3,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: