FRF a decis. Negociază numai cu Mirel Rădoi

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Mirel Rădoi, căruia i se va propune un contract de cel puţin doi ani ca selecţioner al echipei naţionale de fotbal, este cel mai potrivit pentru a califica România la EURO 2020.

"Comitetul Executiv m-a mandatat să negociez cu Mirel Rădoi preluarea mandatului de selecţioner al României. Am avut o unanimitate în acest sens. Obiectivul mandatului lui Mirel Rădoi este de a continua să inspire sute de mii de copii să joace fotbal în România şi de a oferi o speranţă antrenorilor aflaţi la început de drum. Nu este un mandat pe termen scurt, nu este un mandat pentru un meci sau două meciuri, e un mandat care presupune un proces de construcţie la nivelul echipei naţionale pe cel puţin doi ani de zile cu câteva obiective intermediare. Mirel Rădoi are experienţa de a ne califica şi a demonstrat în meciuri decisive. El a reuşit să demonstreze asta în primul rând ca selecţioner şi asta este cel mai important, pentru că trebuie să facem distincţie între un antrenor de club şi un selecţioner. Chiar credeam că Mirel Rădoi reprezintă cea mai bună variantă pentru a trece atât de meciul cu Islanda cât şi de baraj şi să ne calificăm la EURO. Personal consider că Mirel Rădoi este cel mai îndreptăţit să ocupe această poziţie şi să ne califice la EURO 2020", a declarat Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că Mirel Rădoi va conduce şi echipa naţională de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

"Mirel Rădoi reprezintă varianta numărul unu pentru Federaţia Română de Fotbal şi nu a fost nevoie să avem alţi antrenori şi să fim refuzaţi, sunt încrezător în această decizie. Membrii Comitetului Executiv au primit cu entuziasm această propunere, în unanimitate. Sunt sigur că reprezintă varianta cea mai bună pentru echipa naţională astăzi. Mirel Rădoi va conduce echipa naţională de tineret şi la Olimpiada din 2020, ceea ce îi va conferi un avantaj lui Mirel Rădoi să-i întâlnească pe jucătorii pe care i-a pregătit", a mai spus Răzvan Burleanu.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi numirea antrenorului Mirel Rădoi în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, a declarat un membru al CEx.

Tehnicianul Mirel Rădoi, care a ocupat funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal Under-21 a României, a fost propus luni de Comisia Tehnică a FRF pentru postul de antrenor al selecţionatei de seniori.

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: