Mirel Rădoi, propunerea comisiei tehnice a FRF pentru naţională

Propunerile pentru noul selecționer al naţionalei României au fost analizate luni în Comisia Tehnică, aceasta reunindu-se la Casa Fotbalului. Forul condus de Mihai Stoichiță le va comunica marţi președintelui Răzvan Burleanu, cel care le va prezenta în Comitetul Executiv FRF. Deşi s-au analizat mai multe propuneri, FRF a dezvăluit faptul că marţi va fi analizată numirea ca selecţioner a lui Mirel Rădoi.

FRF a anunțat, pe siteul oficial, faptul că în Comitetul Executiv de marți, 26 noiembrie, se va dezbate propunerea pentru postul de selecționer a Comisiei Tehnice: Mirel Rădoi. „Întrunită azi, 25 noiembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a decis să îl propună pe Mirel Rădoi pentru postul de selecționer al Echipei Naționale”.

Gheorghe Hagi a anunțat deja, primul cine va fi noul selecţioner: „Acum, naţionala are antrenor, cred că Mirel Rădoi va fi. A făcut foarte bine până acum la tineret. Ar putea fi şi Mircea Lucescu. Dar eu cred că Mirel va fi. Ca să câştigi trebuie să rişti”.

Surse de la Casa Fotbalului susțin că deja i s-a făcut propunerea lui Mirel Rădoi de a prelua echipa națională de seniori dar tehnicianul nu dăduse încă niciun răspuns.

Fostul internațional nu are pretenții financiare, ar accepta salariul propus de cei de la FRF. Dar ține neapărat să i se garanteze că va putea conduce echipa U  21 a României la Olimpiada de la Tokyo, din perioada 24 iulie-9 august 2020. Consideră că este normal să meargă la respectiva competiție, ca selecționer al echipei pe care a calificat-o în urma rezultatelor de excepție de la turneul final continental U21 din această vară, unde România a ajuns până în semifinale, fiind învinsă de Germania. Conducerea FRF ar fi dispusă să accepte cererea tehnicianului, chiar dacă asta ar însemna ca acesta să conducă două naționale în 2020.

Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa națională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua București, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 și 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014.

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcția de manager sportiv al echipei naționale U21 a României, iar în luna august a aceluiași an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reușit să califice reprezentativa Under 21 la FRF a EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiției, performanță ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

Vizualizări: 490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: