Politician dat în urmărire generală, localizat la Chișinău

Fostul deputat PSD Cristian Rizea - dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani - a fost localizat la Chişinău, scrie Gândul, care prezintă şi imagini cu fostul parlamentar social-democrat.

Conform IGPR, nicio ţară nu a furnizat, prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţionale informaţii care să ducă la depistarea lui Cristian Rizea. ”Referitor la urmaritul international Rizea Cristian, facem precizarea că această persoană figurează dat în urmărire naţională şi internaţională. Până în acest moment, nicio ţară nu a furnizat, prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţionale informaţii referitoare la depistarea acestuia”, a transmis Poliţia Română.

Gândul relatează că Rizea ar fi închiriat un apartament într-un luxos complex rezidenţial din Chişinău, situat pe strada Bucureşti, un complex securizat, cu parcare subterană.

Potrivit aceleiaşi surse, pentru a nu fi recunoscut, şi-a lăsat barbă, şi-a acoperit mereu capul cu o şapcă şi, înainte de a ieşi din bloc, se asigura că nu are filaj, iar întâlniri nu a avut decât foarte puţine, zilnic având aproape acelaşi program.

Rizea deţine şi cetăţenia moldovenească, obţinută rapid şi cu ajutorul unor oficiali PSD care au avut legături în zona de putere de la Chişinău, scrie Gândul.

Zilnic, fostul deputat PSD îşi duce fiul la o şcoală de limba engleză, pe un bulevard cunoscut din capitala Moldovei, la numărul 45/A, o şcoală unde taxa anuală este de aproximativ 6.000 euro. 

Vizualizări: 1,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: