FRF a discutat şi cu echipele din Liga 3, majoritatea cer îngheţarea sezonului

În ideea că se va putea relua campionatul FRF s-a consultat și cu reprezentanții cluburilor din Liga 3 despre variantele de reîncepere a sezonului. Majoritatea au înclinat însă spre ”înghețarea” actualei ediții şi la fel doresc şi cei de la Gilortul Târgu Cărbuneşti, singura formaţie de Liga 3 din Gorj.

Nu doar cluburile din Liga 2 au avut ședință cu șefii Federației Române de Fotbal, ci și reprezentații echipelor din Liga a 3-a, competiție care a fost suspendată tot în prima parte a lunii martie din cauza noului coronavirus. Discuția purtată prin intermediul aplicației Microsoft Teams a avut ca scop prezentarea în mod oficial a diverselor scenarii de reluare a campionatului din care s-au desfășurat până acum doar 16 etape, dar și situația contractuală a jucătorilor. Variantele propuse au fost cele asemănătoare eșalonului secund, însă la Liga 3 s-a vorbit mult și despre ”înghețarea” sezonului, mai ales că la acest nivel condițiile sunt mult inferioare, atât de desfășurare a meciurilor, cât și financiare. Majoritatea cluburilor, excepție fiind cele din zonele sensibile ale clasamentului, promovare, respectiv retrogradare, și-au manifestat dorința ca actualul sezon să fie încheiat în punctul în care se află acum, deoarece consideră că e aproape imposibil să fie eliminat riscul infectării cu COVID-19.

La fel ca în cazul Ligii 2, și la Liga 3 au fost doar discuții preliminare, fără o decizie finală. FRF urmează să trimită tuturor cluburilor rămase active după pauza de iarnă, 77 la număr dintr-un total de 80, câte un chestionar, pentru a afla în scris părerea fiecăruia, dar nu mai devreme de 10 mai. Varianta optimistă este de continuare a sezonului cu toate cele 14 etape rămase de disputat din retur, cu start de la 6 iunie, apoi cu play-off și play-out, cu start de la 13 iunie, iar cea pesimistă este ”înghețarea” actualei ediții.

Gorjul este reprezentat în eșalonul trei de Gilortul Cărbunești iar formația antrenată de Mario Găman nu ar mai dori ca acest sezon să se reia.

Vizualizări: 384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: