FRF a lansat un site de raportare a corupţiei din fotbal

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a lansat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, o platformă de raportare a cazurilor de corupţie din fotbalul românesc. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că proiecte similare sunt implementate în Finlanda şi Belgia.

Managerul departamentului de integritate din cadrul FRF, fostul jurnalist Costin Negraru, susţine că ''vremea blaturilor n-a trecut, vremea meciurilor aranjate, pentru pariuri sau pentru puncte, nu a trecut“.

Platforma fotbalcurat.frf.ro va fi prezentată în fiecare vestiar din primele trei ligi ale fotbalului românesc, începând de săptămâna viitoare. Primii care vor afla vor fi cei din ligile inferioare, unde se presupune că sunt cele mai multe probleme. FRF va emite automat peste 20.000 de coduri de acces, similare cu PIN-urile bancare, pentru jucători, antrenori şi arbitri, care vor fi înmânate personal, aleatoriu. „Autorii pot rămâne anonimi, dar se vor lua în considerare toate cazurile semnalate. În 24 de ore, autorul sesizării trebuie să îşi verifice contul, pentru răspuns, lui putându-i-se solicita alte informaţii. De asemenea sistemul are un sistem de mesagerie în timp real“, a explicat Negraru. Acesta spune că dacă va exista o singură raportare în acest an, atunci sistemul va fi considerat un succes.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: