Fructul care scade colesterolul şi reglează tensiunea

Gutuia este numită şi fructul de aur, fiind un fruct miraculos al toamnei care aduce numeroase beneficii pentru organism. Acestea sunt uimitoare pentru sănătate pentru că optimizează tensiunea arterială şi scade riscul de atac vascular cerebral sau infarct.

Gutuia, prin vitaminele sale, poate să ne întărească imunitatea şi are o capacitate incredibilă de a preveni cancerul, de a îmbunătăți sistemul digestiv, de a reduce colesterolul și de a stimula sistemul imunitar.De asemenea, previne bolile gastrointestinale, calmează inflamația, ne face pielea mai frumoasă, ne scade tensiunea arterială, previne reacțiile alergice și stimulează circulația în sistemul cardiovascular.

Gutuia se consumă mai greu, fiind ușor înecăcioasă, de aceea este mai bine să o consumi rasă, alături de măr. Se poate amesteca și în plăcintă, alături de măr, rezultatul fiind spectaculos. De asemenea se poate coace sau se poate face gem. Totuși, beneficiile complete vin dacă se consumă coaja și fructul proaspăt, deoarece este o bombă de vitamine și minerale, antioxidanți și fibre alimentare.

Așadar, consumul de gutuie este mai mult decât recomandat. Nu au fost identificate efecte adverse ale acestui fruct, iar toate sursele îl prezintă ca un ajutor de nădejde în dieta zilnică, mai ales iarna când trebuie să ne creștem imunitatea. Însă o gutuie medie pe zi, rasă, fără sâmburi, dar cu coajă, vă va reda strălucirea părului și o bună circulație sanguină. Cantitatea notabilă de potasiu a gutuii optimizează tensiunea arterială. Potasiul este unul dintre mineralele esențiale, întrucât facilitează transferul de fluide efectiv în celule și normalizează tensiunea, relaxând vasele de sânge, reducând presiunea asupra sistemului cardiovascular. Astfel, scad riscurile bolilor de tipul ateroscleroză, implicit riscul de a dezvolta boli de inimă, atac vascular cerebral sau infarct.

Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: