Funcție pentru Gorun la Monetăria Statului. Mandat prelungit pentru Pecingină

Funcții bine plătite pentru cei doi liberali gorjeni promovați în Capitală. Horațiu Gorun, secretarul general adjunct al Ministerului Finanțelor, a fost răsplătit cu o nouă sinecură. Acesta este membru în Consiliul de Administrație al Monetăriei Statului.

Gorun ocupă poziția de administrator provizoriu din data de 18 martie, fiind numit prin ordinul guvernatorului Băncii Naționale a României.

Anul trecut, indemnizația fixă brută a unui administrator a fost de 6.550 de lei/lună. Monetăria Statului funcționează din 1990 ca regie autonomă în subordinea BNR.

Și Gheorghe Pecingină, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, beneficiază de o funcție bine plătită la nivel național. Vicepreședintele PNL Gorj este membru în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

Mandatul lui Pecingină, valabil până la data de 12 iulie 2020, a fost prelungit cu încă 2 luni. Potrivit presei naționale, el ar încasa o indemnizație lunară brută de peste 12.000 de lei.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii a fost înființat în scopul susținerii activităților întreprinzătorilor.

Galerie foto



Vizualizări: 3,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: