Află câtă energie electrică consumă frigiderul 

Frigiderul este cel mai util aparat de uz casnic dar uneori nu realizăm cât de mult ne simplifică viața. Atunci când cumperi un frigider este important să știi cât consumă pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.


Frigiderele moderne sunt eficiente energetic, în comparație cu modelele mai vechi. Dacă ai frigiderul de peste 10 ani ar fi bine să iei unul nou pentru a reduce consumul de energie. Progresele tehnologice din ultimii 15 ani au permis reducerea consumului de energie necesar refrigerării. Acest lucru reprezintă un avantaj financiar major pe care îl vei resimți la plata facturii lunare.

Există mai multe tipuri de frigidere moderne economice, care aparțin clasei energetice A. În funcție de dimensiune, model și de alte specificații, un frigider va consuma mai multă sau mai puțină energie.

Totodată, consumul unui frigider depinde și de: temperatura la care este stabilit să funcționeze; gradul de încărcare și  locul în care este poziționat.

Majoritatea aparatelor electrocasnice sunt etichetate cu litere de la A la G, pentru a semnala eficiența energetică a acestora. Etichetele A, A+, A++ sau A+++ marchează modelele mai avansate și cu un consum redus, astfel: clasa A consumă cu 55% mai puțină energie electrică; clasa A+ consumă cu 65% mai puțină energie electrică; clasa A++ consumă cu 85-90% mai puțină energie electrică; clasa A+++ consumă cu peste 90% mai puțină energie electrică, informează cezinfo.ro.

Un frigider din clasa energetică A are un consum mediu de aproximativ 0,0375 kW pe oră. În urma unor calcule, un astfel de frigider consumă aproximativ 27 kWh pe lună, respectiv 324 kWh pe an.

Conform producătorilor, un frigider consumă, în medie, între 300 și 380 kW pe an. Dacă optezi pentru un model economic de frigider, acesta va avea un consum mediu de electricitate cuprins între 230 și 300 kW pe an.

Vizualizări: 1,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: