Furtună violentă, pagube uriașe în mai multe județe - VIDEO

O furtună care nu a durat mai mult de o jumătate de oră a produs pagube uriașe în mai multe județe. Opt persoane au murit și 67 au fost rănite, potrivit unui bilanț provizoriu. O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Interne.

Timiș: Două persoane au murit în Timișoara și trei la Buziași. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că zeci de copaci au fost doborâţi, alimentarea cu energie electrică şi apă a fost întreruptă, acoperişuri au fost smulse de vânt, multe străzi sunt blocate, iar mai multe autovehicule, inclusiv TIR-uri au fost răsturnate.

Toate terasele din centrul Timișoarei au fost făcute praf. Sute de mese și scaune au fost luate pe sus de vântul care avea o viteză de peste 90 km/h.

Potrivit CFR, din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din staţia Timişoara Nord au fost rupte, creând pene de curent în staţia CF Timişoara şi pe traseele Timişoara Nord – Ronat Triaj şi Gioroc – Paulis.

Arad: Sute de copaci şi stâlpi de iluminat au căzut pe carosabil. O femeie a murit la Moneasa. Se presupune că era turistă. Conform Biroului de presă al IPJ Arad, drumul către zona montană Moneasa este complet blocat de zeci de copaci doborâţi de vijelie, cea mai gravă situaţie fiind între oraşul Sebiş şi staţiune.

Caraş-Severin: Vântul a spart geamuri şi a smuls aparate de aer condiţionat şi acoperişuri de pe mai multe blocuri. O bucată de tablă a fost purtată de vânt şi aruncată peste un loc de joacă, la câţiva metri de două fetiţe care se jucau.

Cluj: Mai multe blocuri fără acoperiș, o mare parte din oraș fără energie electrică.

Bistriţa: Zeci de maşini au fost avariate şi trei drumuri naţionale blocate. Şi Pasul Tihuţa, în zona Castelului Dracula, este blocat de copaci. Acoperişul de la Spitalul Judeţean Bistriţa şi cel de la Spitalul din Beclean au fost luate de vânt. La Bistrița au murit două persoane.

Baia Mare: Mai multe blocuri au rămas fără acoperiș.

Alba Iulia: Mai multe acoperișuri au fost smulse de vânt, cel puțin două mașini avariate. 

Vizualizări: 3,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: