Copiii de la o grădiniță din Târgu Jiu dorm câte trei într-un pătuț

Mai multe mămici din Târgu Jiu sunt revoltate din cauza condițiilor în care stau copiii lor la grădiniță. La Grădinița cu Program Prelungit numărul 1 din Târgu Jiu, din lipsa spațiului, unele săli au fost împărțite în două, iar copiii dorm și câte trei în pătuțuri. Inspectoratul Școlar Județean Gorj va face verificări. Între timp, conducerea unității de învățământ cere răgaz. Grădinița va fi reabilitată și mansardată.

Semnalul de alarmă a fost dat de Manuela Popescu, jurnalistă și mămică în același timp. După ședința cu părinții, femeia a alertat autoritățile că micuții aproape că se sufocă în camera de la grădiniță.

Spațiile au fost împărțite și transformate în câte două camere pentru a încăpea mai mulți copii. „Dorm câte trei în două pătuțuri, pătuțuri care sunt și așa foarte mici pentru un singur copil și nu au loc nici așa. (...) De exemplu, o mămică a semnalat la sedința ținuță de doamnele educatoare că a fost uluită când a văzut fetițele la ora 15.30 cu părul ud ca după baie după somnul de la cămin. Situația este similară și la celelalte grupe de la Căminul cu Program Prelungit Nr. 1 din Zona Griviței. La grupa mare B sunt 38 de copii, la cele două grupe mici sunt câte 30 de copii, iar sălile de clasă, mici cu număr de pătuțuri sub jumătatea efectivelor de copii”.

Problema, pe jumătate recunoscută

Cei care conduc grădinița cu pricina cunosc problema. Au anunțat-o și Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. Carmen Marinescu, directoarea grădiniței, a confirmat că problema este doar la copilașii mai mari. „Această problemă a apărut la grupele mari datorită faptului că 16 preșcolari au repetat grupa mare deoarece părinții nu au solicitat prezentarea lor la comisia de evaluarea psihosomatică a preșcolarilor pentru înscrierea la clasa pregătitoare. Asta pentru că ei nu aveau vârsta respectivă. Legea le permite să aibă această opțiune. Am făcut o adresă către Inspectoratul Școlar pentru suplimentarea planului de școlarizare și solicităm suplimentarea cu aceste 16 locuri. Noi suplimentăm cu pătuțuri la grupa respectivă și se va rezolva această problemă”, ne-a explicat directoarea grădiniței.

PROMISIUNI

Grădinița va intra în reabilitare în primăvara anului viitor. Primăria Târgu Jiu a reușit să prindă un contract cu Ministerul Dezvoltării, prin PNDL. Cu peste 600 de mii de lei, unitatea de învățământ se va moderniza, iar problema supraaglomerării va fi rezolvată. „Primăria ne-a alocat fonduri pentru reabilitarea și etajarea parțială a grădiniței. Obiectivul constă în reabilitarea clădirii existente și supraetajarea acesteia. Astfel că se va suplimenta cu două săli de clase, holuri, spații de depozitare”, ne-a mai declarat Carmen Marinescu.

Vizualizări: 2,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: