Condescu pleacă de la Pandurii! Moţa mută dosarul la Olt

În plină perioadă a transferurilor de jucători, echipa vicecampioană a României are parte de o mutare pe care puțină lume o mai aștepta la acest început de an. Marin Condescu s-a decis să se retragă din fruntea Consiliului de Administrație al Clubului Pandurii Târgu Jiu, în locul său urmând să vină Eugen Pârvulescu, președinte executiv în ultima perioadă. În paralel, procurorul Emil Moța lucrează și el la dosarul ce-l vizează pe boss-ul Pandurilor, obținând în instanță ca un eventual rechizitoriu al său să nu fie judecat în Gorj.

Marin Condescu este prezent azi la București la adunarea generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, după care, spre sfârșitul zilei, ar urma să revină la Târgu Jiu, spunând că atunci va începe demersurile oficiale ce vizează retragerea sa din funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu. După ce sindicaliștii pe care i-a condus de două decenii i-au reproșat că în ultima perioadă s-a implicat mai mult în activitatea sportivă, decât în munca sindicală, Condescu face acum doi pași înapoi, după ce a anunțat și că nu va candida la nicio funcție în viitorul sindicat „Tudor Vladimirescu”, născut în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

 „Așa cum am promis, mă retrag din Consiliul de Administrație, forțat de sindicatele care m-au trimis acolo. Consider că în zece ani de când sindicatele s-au implicat în activitatea echipei Pandurii acestea și-au făcut pe deplin datoria. Am luat o echipă din liga a treia și am dus-o până în grupele Europa League, timp în care am dat inclusiv jucători în echipa națională a României”, afirmă Condescu.

Pârvulescu, noul boss de la Pandurii

Președinte al Federației Naționale Mine Energie, Marin Condescu declară că sindicatele pe care le reprezintă rămân în continuare alături de Pandurii Târgu Jiu, acestea susținându-l pe actualul președinte executiv al clubului, Eugen Pârvulescu, să fie reprezentantul lor în Consiliul de Administrație al echipei.

„Am toată încrederea în Eugen Pârvulescu. Este un bun profesionist și știe foarte bine echipa și ce trebuie făcut aici pentru ca rezultatele să fie și mai bune de acum încolo. El este propunerea noastră, a sindicatelor, dar sper să fie președinte și din partea celorlalți membri din Consiliul de Administrație și din Adunarea Generală a Acționarilor”, a spus Condescu.

Eugen Pârvulescu a fost dorit în fruntea clubului Pandurii încă din toamna anului trecut de actualul manager privat al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, cel care a declarat public într-o conferință de presă că unitatea pe care o conduce finanțează în continuare echipa cu un milion de euro dacă la conducere nu mai rămâne Condescu, ci vine favoritul său.

Banii din conturi

Problemele financiare și modul în care Marin Condescu a reușit să le rezolve în ultimul an, inclusiv după implicarea sa într-o anchetă penală, au fost mereu subiect de controverse în jurul echipei. Acum, la plecare, liderul sindical spune că retragerea sa din fruntea echipei de fotbal găsește clubul cu 3,5 milioane de euro, bani suficienți pentru cheltuielile necesare până spre sfârșitul campionatului.

„Sunt bani din transferuri, din drepturi de televiziune și de la UEFA, pentru jocurile din Europa League. În iunie ar trebui încasată a doua rată din drepturile de televiziune, peste un milion de euro, și în condițiile acestea cred că nu vor fi probleme la club și că echipa se va descurca și fără bani de la Complexul Energetic Oltenia, care și așa nu a plătit întotdeauna cât a promis”, mai spune Condescu.

Ancheta lui Moța

Anunțul lui Marin Condescu privind retragerea sa din fruntea Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu vine în contextul în care ancheta penală în care acesta este implicat alături de fostul vicepreședinte al echipei, Viorel Temelescu, este aproape de finalizare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorul Emil Moța, cel care în noiembrie 2013 a dispus reținerea pentru 24 de ore și care a cerut arestarea celor doi, fără să obțină mandate pe numele acestora, din lipsă de probe, a solicitat Curții de Apel Craiova ca un eventual rechizitoriu în cazul acestora să nu se judece la instanțele din Gorj. Magistrații Curții de Apel Craiova au dispus, vineri, ca un eventual rechizitoriu să fie înaintat spre judecată Tribunalului Olt, Condescu precizând că nici el și nici Temelescu nu au mai fost chemați până acum de către procuror pentru eventuale audieri sau pentru a li se prezenta rechizitoriul.

„Când se vor finaliza cercetările probabil ni se va prezenta un rechizitoriu, dar deocamdată nu am primit nicio citație. Am aflat doar că procurorul de caz a cerut ca un eventual rechizitoriu să fie judecat oriunde altundeva, dar nu la Gorj. E păcat că se aruncă o anatemă necuvenită pe instanțele de la Târgu Jiu, dar vom merge la orice instanță pentru a ne proba nevinovăția, daca acestea sunt procedurile”, a menționat Marin Condescu.

RECUNOAŞTERE

Marin Condescu a fost desemnat la finele anului trecut cel mai bun preşedinte de club din Liga I. Mijlocaşul Eric a fost şi el numit cel mai bun stranier din Liga I. Iată că ambii au plecat de la Pandurii, dar cu toate acestea obiectivul echipei rămâne acelaşi, ocuparea unui loc de cupe europene.

ACŢIONARI

Clubul Pandurii are patru acţionari, la care s-ar putea adăuga încă doi. Astfel, pe lângă Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, Complexul Energetic Oltenia, Primăria Târgu Jiu şi Artego ar putea să apară Consiliul Judeţean Gorj şi Sindicatul Liber Peşteana.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: