Gabroveanu, şanse minime să lupte pentru centură la Târgu Jiu

Pugilistul gorjean Alex Gabroveanu îşi doreşte să lupte pentru titlul mondial la Târgu Jiu, după o carieră construită în străinătate. Ar fi însă nevoie de implicarea autorităţilor locale şi a sponsorilor din zonă, suma necesară fiind de 100.000 de euro. Discuţiile purtate anul trecut cu şefii primăriei conturau chiar ideea inaugurării Sălii Polivalente cu o gală de box profesionist în aprilie, ceea ce este exclus să se mai întâmple.

Pugilistul Alex Gabroveanu are un palmares impresionant, 11 meciuri din 11 câştigate, din care 10 prin KO. Este campion european, fapt ce l-a propulsat către un meci pentru titlul mondial la categoria supergrea din versiunea WPBF. Intenţia era de organizare a galei pe 20 aprilie, la Târgu Jiu. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar sper să se rezolve totul şi să se ţină gala”, a spus Alex Gabroveanu, pugilist. „Am avut nişte promisiuni şi am mers pe asta, sunt şi student la master la Universitatea «Constantin Brâncuşi», sunt anul II la fizioterapie”, a adăugat sportivul într-o emisiune la Accent TV.

Boboc: Are şansa de a deveni campion mondial

Marcel Boboc, organizator de competiţii, a spus la postul de televiziune ce ar însemna această gală pentru Gabroveanu: „Această gală înseamnă ceva pentru Alex, are şansa de a deveni campion mondial. El se bate la o centură intercontinentală. Are 11-0 meciuri câştigate, un palmares făcut afară. Ar fi o imagine şi pentru oraş, oriunde era transmisă gala era o prezentare de 60 de secunde a oraşului Târgu Jiu şi judeţului Gorj. Sunt sute de oameni în Germania care ne întreabă când va fi organizată gala, pentru a veni trei-patru zile la Târgu Jiu, să îl vadă boxând”.

Boboc crede că gala va fi organizată în cele din urmă la Târgu Jiu, chiar dacă nu în aprilie: „Eu cred că această gală se va desfăşura. Să vedem în ce fel o putem face, poate se pierde oportunitatea, poate se va bate altcineva pentru această centură. Noi făcuserăm rost de o mare parte din sumă, luasem nişte bani de la televiziuni, mai avem sponsori, ne lipseau undeva sub 100.000 de euro. Nu ştim cât timp va fi pusă centura în joc, dacă va mai fi disponibilă în 2-3 luni, dar o să apară alta”.

Boboc spune că nu cunoaşte puterea economică a firmelor locale, dar face un apel la acestea să se promoveze în cadrul galei de box profesionist.

Ce spun autorităţile

Primarul Marcel Romanescu spune că este foarte greu ca această gală să se desfăşoare în aprilie cu sprijinul financiar al primăriei. „Se poate organiza o astfel de gală, dar trebuie ţinut cont de faptul că nu vorbim de un eveniment organizat sub egida unei federaţii. Este o competiţie privată şi trebuie să vedem exact cu ce putem noi participa. Trebuie să mă consult cu juriştii, a fost o discuţie fără să se antameze un termen. În condiţiile în care vom putea, respectând legea, să ajutăm un sportiv din Târgu Jiu, nu vom precupeţi niciun efort”, a spus Romanescu.

La rândul lui, viceprimarul Aurel Popescu a spus că a contactat deja nişte sponsori. „Mi-aş dori să îl pot ajuta pe Alexandru, un tânăr care este foarte dornic de a boxa aici şi a obţine o centură. Primăria îl poate ajuta cu sala de sport şi unele servicii, am contactat nişte posibili sponsori, zilele viitoare aştept nişte răspunsuri”, a spus Aurel Popescu.

Pugilistul Alex Gabroveanu, pentru a boxa în oraşul natal, şi-a reziliat contractul TS Fight şi a refuzat o bursă de 150.000 de euro.

Vizualizări: 4,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: