Gala Bute, dosar greu la DNA pentru Udrea şi Ariton

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaților şi Senat pentru începerea urmăririi penale față de Elena Udrea - fost ministru la Dezvoltare Regională şi Turism şi Ion Ariton - fost ministru al Economiei. Ei vor fi urmăriţi penal pentru finanţarea „Galei Bute“. Ieri, în Gorj şi alte judeţe au fost percheziţii în acest caz. Elena Udrea a susţinut ieri, într-o conferinţă de presă că ancheta în dosarul ”Gala Bute” este legată de declaraţiile pe care lea făcut la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea şi că se încearcă intimidarea ei. 

În Gorj, procurorii au fost la Nicolae Isar, care deţine o firmă ce asigură servicii de dirigenţie de şantier. Se presupune că ar fi dat şi el bani pentru „Gala Bute“. Soţia acestuia neagă însă şi spune că firma soţului este în insolvenţă. Cu certitudine, mulţi bani au dat companiile energetice Turceni şi Rovinari. Pentru modul în care au finanţat acest eveniment companiile energetice este cercetat senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei. Potrivit DNA, Ion Ariton i-ar fi determinat pe reprezentanții companiilor de stat aflate în subordinea sa, adică Hidroelectrica, Transelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz, CE Turceni, CE Rovinari, Romgaz, Oil Terminal, IAR Ghimbav și Societatea Națională a Apelor Minerale, să sponsorizeze, cu suma totală de 1.742.830 lei, organizarea galei internaționale de box profesionist. Aceşti bani constituie prejudiciu pentru companiile menționate, susţine DNA.

 În cazul Elenei Udrea, procurorii DNA susţin că metoda de atribuire a contractului în valoare de 10.175.168,44 lei către Europlus Computers a fost negocierea fără publicarea unui anunț de participare, iar suma urma să fie rambursată din fonduri europene. Contractul a fost atribuit în 2011 de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, iar Europlus Computers trebuia să presteze servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de Box profesionist de către Federația Română de Box. Ieri la DNA au fost audiaţi şi Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, şi Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea şi primarul din Lupeni, Cornel Resmeriţă.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: