Gâlceava politică a lăsat bătrânii din Turceni fără o sută de lei

Instituţia Prefectului Gorj a cerut în instanţă anularea unei hotărâri emise de Consiliul Local Turceni. Documentul prevedea acordarea a câte 100 de lei persoanelor vârstnice din oraș în luna octombrie a anului trecut, de ziua lor. Hotărârea a fost emisă în luna septembrie 2016, însă nu a mai fost pusă în aplicare. 

 Proiectul privind acordarea a câte 100 de lei vârstnicilor din Turceni a fost iniţiat de consilierii locali PNL și PMP. Aceştia spun însă că vârstnicii nu au mai primit banii aferenţi pentru că primăriţa Cristina Cilibiu a contestat-o, pe motiv că în document nu era specificată vârsta de la care un cetățean este considerat vârstnic. "Primăriţa a făcut referat de nelegalitate la Prefectură și Prefectura a considerat că nu este bine definită persoana vârstnică. Dar asta nu o poate defini decât legea. Legea spune că persoana vârstnică este persoana care se poate încadra la pensionare la limită de vârstă. Nu a fost pusă în aplicare. Opinia mea este că nu defineşte fiecare cum vrea", a declarat Dumitru Gâlceavă, fost primar, acum consilier local PNL.  

Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că au cerut autorităţilor locale din Turceni  să vină cu completările necesare la această hotărâre, pe care nu le-au primit în termenul legal. Astfel stând lucrurile, au cerut anularea hotărârii în instanţă. "Noi am contestat hotărârea pentru că în document nu se specifică nici limita de vârstă, adică ce înseamnă categoria de persoane vârstnice, și nici nu s-a stabilit dacă acest cuantum de 100 de lei se acordă lunar sau o singură dată pe an. Nici sursa de finanțare nu a fost specificată", a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Consilierii liberali cred că pensionarii nu vor mai primi acei bani. "Acum se judecă Prefectura cu Consiliul Local. Consiliul Local este reprezentat de juristul primăriei care precis va face ce zice doamna primar, adică va fi de acord cu Prefectura, să se anuleze această hotărâre", a explicat Dumitru Gâlceavă.

Primărița orașului Turceni nu a putut fi contactată pentru a comenta referitor la acest subiect.       

Vizualizări: 722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: