Încă o capelă la Cimitirul Municipal Târgu Jiu

Autorităţile locale din Târgu Jiu intenţionează să construiască cea de-a treia capelă în oraş. Decizia vine ca urmare a faptului că actuala capelă de la Cimitirul Municipal s-a dovedit a fi neîncăpătoare în ultima vreme. Tot mai mulți târgujieni își pierd viața și cum legea interzice priveghiul în locuinţele de la bloc, autoritățile vor să construiască o capelă nouă la poarta 3 a cimitirului.

 În municipiul Târgu Jiu există la ora actuală doar două capele, cea de lângă Biserica Sf. Nicolae și cea de la Cimitirul Municipal. Directorul Edilitara SA, Alexandru Zaharia, spune că în special cea de la cimitir este și cea mai solicitată. Au fost situaţii în care nu mai puțin de șase persoane decedate au fost depuse la capelă în aceeaşi zi. ”Dat fiind faptul că sunt foarte solicitate, am luat legătura cu administraţia cimitirului municipal și am făcut un referat către municipiul Târgu Jiu în aşa fel încât să se prevadă pentru anul 2017 fonduri pentru a mai construi o capelă la Poarta 3. Noi am mers cu extinderea cimitirului municipal, vrem să ducem și la poarta 3 o capelă astfel încât să putem rezolva pentru că o să vină perioada de vară și o să fie foarte solicitată”, a spus Alexandru Zaharia, directorul Edilitara SA.

Totodată, autoritățile le-au transmis târgujienilor că cimitirul are destule locuri de concesionat. ”Știți foarte bine că municipiul a obținut teren de la Unitatea Militară, așa că cimitirul se va extinde. Nu am avut probleme cu repartizarea locurilor, avem locuri suficiente, anunț pe târgujieni că nu sunt probleme să-şi concesioneze terenuri”, a mai spus Alexandru Zaharia, directorul Edilitara SA.

Lucrările la noua capelă vor începe, cel mai probabil, după aprobarea bugetului urmând ca aceasta să beneficieze de spații moderne, mult mai mari, inclusiv spații frigorifice.

Vizualizări: 1,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: