Termen pentru stabilirea facultăţilor UCB ce vor fi desfiinţate

Conducerea Universităţii "Constantin Brâncuşi" trebuie să ia o decizie cât mai repede în ceea ce priveşte facultăţile care vor fi desfiinţate din anul universitar 2017-2018. Până în 24 februarie trebuie transmisă structura universităţii la Ministerul Educaţiei. Rectorul Luminiţa Popescu spune că va propune Senatului mai multe variante.  

 Doar trei facultăţi vor mai rămâne la UCB începând cu anul universitar viitor. În prezent sunt cinci: Facultatea de Inginerie și Dezvoltare Durabilă, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Științe Juridice, Facultatea de Științe ale Educației și Management Public și Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale.

Prin reorganizare, facultăţile vor fi comasate astfel încât programele de la cele care nu vor mai funcţiona să fie transferate la cele care vor rămâne. Prin această nouă structură vor fi reduse posturile de conducere din universitate. Este vorba de două funcţii de decan, cele de secretar general. Rectorul Luminița Popescu spune că termenul stabilit de minister pentru prezentarea structurii în anul universitar viitor nu este unul scurt, asta pentru că decizia este luată de mai mult timp. "Nu pot să spun acum care facultăţi vor dispărea pentru că am făcut câteva variante de lucru, le voi prezenta Senatului universităţii, cu niște motivaţii pentru fiecare variantă în parte. O echilibrare și a numărului de studenţi și a numărului de cadre didactice, dar și posibilitatea de a utiliza aceeași bază didactică în comun. Acestea au fost criteriile", a declarat Luminița Popescu, rectorul UCB.

Este posibil ca în locul funcțiilor de decan care se vor pierde să apară la facultățile care vor rămâne posturi de prodecan, astfel încât toate domeniile din facultate să fie acoperite de o persoană specializată. În prezent facultățile nu au prodecani, au doar persoane cu atribuţii de prodecan, fără indemnizaţie de conducere.  

Este posibil ca Facultatea de Inginerie să fie comasată cu Facultatea de Științe Economice, iar Științele Educației și Management Public cu Facultatea de Științe Juridice sau cu Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale.

Vizualizări: 1,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: