Găsit înecat în Jiu după ce a plecat la pescuit de Crăciun

De o sperietură zdravănă a avut parte luni dimineața angajatul unei balastiere de pe malul Jiului, în zona Castrului Roman, după ce a văzut în apa râului plutind trupul unui necunoscut. Șocant era faptul că bărbatul înecat era îmbrăcat foarte sumar, din hainele pe care probabil le-a avut pe el mai rămânând doar lenjeria intimă și pantofii.

În plus, la gât atârna o cruce de dimensiuni mai mari, cruce care, ulterior, a fost esențială în stabilirea identității celui înecat. Angajatul balastierei a sunat la 112 și imediat în zonă a venit un echipaj din cadrul ISU Gorj cu o barcă pneumatică. Nu a mai fost însă nevoie de folosirea bărcii întrucât pompierii au reușit să aducă la mal cadavrul, apa nefiind foarte adâncă în locul în care se afla acesta. „La fața locului s-a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o barcă pneumatică. S-a constatat că o persoană era înecată în albia râului Jiu. Aceasta a fost extrasă și predată Serviciului de Ambulanță în condițiile în care prezenta urme de rigiditate cadaverică și era în putrefacție”, a explicat plutonierul major Robert Popescu, din cadrul ISU Gorj.

Echipajele medicale care au venit din partea Stației Județene de Ambulanță Gorj nu au putut face altceva decât să constate decesul, orice manevră de resuscitare fiind exclusă. Criminaliștii care au făcut cercetările la fața locului și-au dat repede seama cu cine ar putea avea de-a face. La sfârșitul anului trecut reprezentanții mănăstirii Vișina au anunțat Poliția despre dispariția unui bărbat care, în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, a plecat la pescuit și de atunci nimeni nu l-a mai văzut.

Ipoteza înecului accidental a fost luată în calcul încă din acel moment, dar în lipsa unui cadavru cercetările au stagnat până acum. Luni, la locul macabrei descoperiri a fost adus starețul mănăstirii Vișina, care a recunoscut în primul rând crucea pe care victima o purta la gât. Era o cruce pe care el o adusese de la muntele Athos și i-o făcuse cadou bărbatului decedat. Cel înecat provine din județul Neamț și anul trecut sosise la Vișina cu gândul de a se călugări.

Acum moartea sa este anchetată de polițiști în cadrul unui dosar penal în care criminaliștii încearcă să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs decesul. Există deja martori care confirmă că în a doua zi de Crăciun l-au văzut pe acesta la pescuit pe malul Jiului, acum criminaliștii așteptând concluziile medicilor legiști pentru a vedea care este și opinia acestora în privința decesului bărbatului înecat.

Vizualizări: 2,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: