Găsit mort după şase săptămâni în baraca de la Drăgoieni

Locuitorii din barăcile sociale existente la Drăgoieni au aflat la sfârşitul săptămânii trecute cu stupoare că timp de o lună şi jumătate au stat cu un mort lângă ei şi niciunul dintre ei nu şi-a dat seamă că timp de atâta amar de vreme omul nu a mai fost văzut de nimeni. Decedatul era din Chişinău şi mai toţi amicii săi l-au crezut plecat dincolo de Prut.

Alexandru Zaviac avea 66 de ani şi stătea într-o locuinţă socială oferită de Primăria Târgu Jiu la marginea oraşului. Acesta vândea marfă în piaţa centrală a municipiului şi obişnuia să mai plece pe acasă sau pe la bulgari, motiv pentru care nimeni nu şi-a făcut griji deosebite pentru el acum. „Eram prieteni buni de pescuit mai ales, mergeam împreună pe baltă, iar acum, e drept, nu l-am mai văzut de mai bine de o lună dacă stau să mă gândesc. Ştiu că ar fi trebuit să plece la Chişinău. Zicea că dă mai întâi o tură pe la bulgari, că avea nu ştiu ce treabă pe acolo şi de asta noi nu ne-am mai interesat de el. Am văzut acum Poliţia că a venit aici cu maşinile şi aşa am aflat că a murit şi el”, spune Viorel Sultan, un vecin şi prieten de-al decedatului.

Bărbatul ar fi zăcut mort în continuare în camera lui dacă rudele de la Chişinău nu ar fi sunat vinerea trecută la Târgu Jiu ca să se intereseze de soarta lui. Aşa şi-au dat seama şi vecinii că, de fapt, omul era mort lângă ei de săptămâni buni, numai frigul de afară făcând ca trupul să nu i se descompună complet, iar mirosul să nu răzbească din încăperea încuiată. „Au sunat copii lui de la Chişinău şi ne-au întrebat despre el, că noi credeam toţi că el e plecat acolo, că se mai ducea pe la ei. Aşa, după ce au sunat ei am venit şi m-am uitat pe geam şi l-am văzut pe el întins pe jos şi mi-am dat seama că e mort, că altceva nu i se putea întâmpla de atâta vreme. Apoi am chemat Poliţia ca să vadă dumnealor despre ce e vorba”, spune un vecin. „Probabil că a făcut un stop cardiac că ştiu că ne spunea că avea o operaţie la inimă făcută pe la Iaşi pe la spital şi zicea că avea o aortă de plastic. Poate aia i-o fi făcut probleme. A dat al meu telefon la el, că erau prieteni, şi nu i-a răspuns, dar noi am crezut că e plecat la Chişinău şi nu ne-am făcut griji”, declară o altă vecină.

Rudele îi puteau face pomana de şase săptămâni

Mariana Păducea are camera zid în zid cu cea primită de basarabean de la Primăria Târgu Jiu, dar, la fel ca şi restul oamenilor de acolo, nici ea nu s-a gândit vreo clipă la faptul că vecinul ar fi putut să fie mort la doi paşi de ea. „Nu ne-am gândit la aşa ceva pentru că noi am crezut că e dus la ai lui de la Chişinău. Vă daţi seama acum când am aflat că am stat cu el mort lângă noi atâta timp cum ne simţim. Ai lui puteau să-i facă şi pomana de şase săptămâni. Asta i-a fost soarta. El mai pleca cu marfă pe piaţă, se mai ducea de pe aici, nu stătea în continuu şi aşa am crezut şi acum că e, că linişte era la el în cameră, nimic de zis”, declara femeia.

Poliţiştii care au cercetat locuinţa bărbatului nu au găsit lucruri răvăşite sau altceva care să le dea de bănuit. Ei aşteaptă pentru azi un răspuns de la medicii legişti mai ales cu privire la data la care s-ar fi putut produce decesul. Rudele de la Chişinău ale bărbatului sunt aşteptate acum să vină la Târgu Jiu pentru a ridica trupul neînsufleţit şi a-l îngropa acasă, conform datinilor de peste Prut.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: