Un italian şi un român daţi în urmărire internaţională, prinşi la Târgu Jiu

Un italian de 51 de ani, dar în urmărire internaţională, a fost prins ieri de poliţiştii gorjeni la doar câteva ore după ce pe numele său a fost emis mandat de autorităţile italiene, aceiaşi soartă având-o şi un român căutat de francezi pentru un viol comis pe o autostradă. Ambii sunt acum după gratii, prinderea lor fiind parte din campania „Strada 2009”.

Bianco Pierpaolo a fost identificat în timp ce conducea o maşină chiar prin centrul municipiului Târgu Jiu. Italianul mergea cu maşina unui SRL, nefiind exclus ca el să fi făcut afaceri pe la noi, în timp ce pe la el pe acasă carabinierii l-ar fi întrebat de orice, numai de sănătate nu. Conform imaginilor din timpul reţinerii date publicităţii de IPJ Gorj, autoturismul bărbatului a fost blocat de poliţişti în principala intersecţie din zona Pieţei Centrale din oraş. Italianul a fost pus la pământ şi încătuşat, după care a fost luat de poliţiştii mascaţi şi dus la sediul Poliţiei. Totul s-a petrecut în stradă, aşa cum e şi numele operaţiunii derulată de Poliţie în toată ţara.

Biroul Central Naţional Interpol Roma l-a dat ieri în urmărire internaţională pe Bianco Pierpaolo, poliţiştii gorjeni reuşind la scurt timp să îl identifice pe acesta şi să îl prindă. De fapt, în asta şi constă performanţa acestora pentru că, de regulă, procedurile duează câteva zile numai în privinţa identificării unui eventual suspect. Poliţiştii noştri au acţionat „ca la carte”, deşi gorjenii daţi în urmărire internaţională prin Europa nu sunt prinşi la fel de repede. Cel mai elocvent caz de acest gen este cel al suspectului din cazul violului unei minore de la Baia de Fier, faptă comisă cu aproape 3 ani în urmă. Poliţiştii gorjeni l-au identificat pe individul respectiv, ştiu unde stă acesta ascuns, dar nu pot acţiona pentru că nu au competenţă în ţara respectivă, iar poliţiştii de acolo nu dau semne că i-ar interesa prinderea acestuia atâta timp cât lor nu le creează vreo problemă.

Acuzat de o grămadă de infracţiuni

În privinţa italianului prins ieri la Târgu Jiu, acest nu este nici el uşă de biserică, din contră, putând fi bănuit ca având profil de mafiot. Acasă la el bărbatul are de executat o pedeapsă de 10 ani de închisoare, fiind acuzat, printre altele, de comiterea infracţiunilor de tâlhărie, şantaj, tăinure, complicitate la înşelăciune şi complicitate la furt.  Poliţiştii gorjeni au plecat cu italianul spre Craiova, pentru a-l prezenta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, în vederea emiterii ordonanţei de reţinere pe numele acestuia şi a dispunerii măsurilor legale.

Tot ieri poliţiştii gorjeni au reuşit să îl prindă într-un mod similar şi pe Adrian Apostolu, de 26 de ani, din Rovinari, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de viol în grup şi extorsiune prin violenţă. Tânărul a fost implicat în violarea unei prostituate pe o autostradă din apropiere de Bordeaux. Şi acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în vederea reţinerii sale pentru 24 de ore.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: