Poliţişti locali, suspectaţi de infracţiuni de corupţie

Se anunţă vremuri grele pentru unii dintre agenţii Poliţiei Locale Târgu Jiu, după ce mascaţii au descins vinerea trecută la sediul instituţiei şi vreme de câteva ore bune au scotocit birourile de aici în vederea strângerii unor probe care să-i incrimineze pe cei suspectaţi de implicarea în comiterea unor infracţiuni de corupţie.

Ofiţeri din cadrul IPJ Gorj şi ai Poliţiei Rutiere Gorj, în frunte cu şeful Serviciului, comisarul şef Dumitru Tatomir, au venit la sediul Poliţiei Locale în jurul prânzului şi nu au mai plecat de acolo până seara. Momentul a fost unul neaşteptat pentru că, de regulă, descinderile se fac dimineaţa, vineri după-amiază nefiind organizată vreodată o astfel de acţiune de acest gen.

Operaţiunea IPJ Gorj i-a luat prin surprindere nu doar pe angajaţii Poliţiei Locale, ci şi pe cetăţenii simpli aflaţi în trecere prin faţa sediului instituţiei şi care nu ştiau ce caută mascaţii de la uşa de la intrare. Mulţimea de gură cască a fost curioasă se afle ce se întâmplă şi cine este ridicat şi dus în arestul IPJ Gorj, dar, spre seară, la sfârşitul operaţiunii, mascaţii au luat cu ei la sediul Poliţiei Judeţene doar saci cu acte. Agenţii comunitari vizaţi de o posibilă implicare în fapte de corupţie au fost audiaţi chiar în sediul Poliţiei Locale, unde li s-au luat declaraţii, după care au fost lăsaţi să plece acasă.

Aceştia sunt suspectaţi că ridicau maşini parcate ilegal pe străzile din municipiu şi, ulterior, le restituiau proprietarilor contra unei taxe pentru care nu mai întocmeau şi vreun proces verbal de sancţionare a şoferului indisciplinat. Aşa se explică şi de ce mascaţii au mers vineri după-amiază la sediul Transloc, acolo unde sunt duse maşinile ridicate de pe străzi. Culmea este că ţarcul amenajat pentru maşinile respective era gol de vreo câteva zile, poliţiştii locali care se ocupă cu ridicatul autoturismelor fiind şi ei vizitaţi de mascaţi. Nu mai puţin de 15 agenţi de la Poliţia Locală s-au trezit acasă cu mandate de percheziţie, dosarul respectiv fiind deocamdată la început, nefiind comunicată o eventuală punere sub urmărire penală a vreunei persoane.

Poliţia Locală este subordonată Primăriei şi Consiliului Local Târgu Jiu, instituţia având cam 150 de angajaţi. Mulţi dintre aceştia se plâng de salariile mici pe care le au şi de dotările precare, poliţiştii locali din Târgu Jiu fiind printre ultimii din ţară care încă mai au în dotare autoturisme Dacia fabricate şi cu 20 de ani în urmă. În alte oraşe din ţară, instituţiile similare au fost dotate de primării cu echipament şi maşini similare poliţiştilor din Poliţia Naţională, la Târgu Jiu paşii făcuţi în această direcţie fiind încă destul de timizi.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: