Gaze naturale în mai multe comune din Gorj

Mai mulți primari din Gorj lucrează la un proiect comun. Vor să aducă gaze în localitățile pe care le conduc. Conducta de gaze va ajunge până la Novaci sau Roșia de Amaradia. Edilii așteaptă acum parafarea acestei înțelegeri, iar localnicii abia așteaptă să aibă gaze naturale la poartă.

Printre localitățile incluse în acest proiect sunt Dănești, Scoarța, Albeni, Prigoria, Novaci și Roșia de Amaradia. „Localitățile de pe Valea Amaradiei și spre Novaci, încercăm să pregătim un proiect de racordare la sistemul de gaze. Se înțeapă efectiv în conducta de la Dănești, traseul vine până la Scoarța. De aici, se ramifică spre Novaci, spre zona asta și spre Albeni, Prigoria, Roșia de Amaradia. Și, noi, primarii lucrăm acum la acest proiect de introducerea a gazelor naturale în comună. Am prelucrat datele, stabilim numărul de potențiali abonați. Este nevoie de alternativă. Păduri nu mai sunt, cărbune nu ne dă nimeni. Trebuie să facem ceva”, a transmis primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Localnicii spun că sunt de acord să aibă gaze. Lemnele s-au scumpit și cărbune nu mai au de unde lua.  „Ar fi foarte bine să avem și noi gazele la poartă. Cheltuim foarte mulți bani pe lemne. Aproape de pădure, dar plătim foarte mult. La noi este și iarna grea. Anul acesta cred că am cheltuit dublu pe lemne față de anul trecut”, a spus o femeie din Roșia de Amaradia. „Ar fi ceva benefic dacă am avea gaze, evident. Am scăpa de lemne că și-așa nu prea avem de unde să mai cumpărăm și s-au scumpit foarte mult”, s-a bucurat un alt localnic.

Vizualizări: 5,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: