Motrenii, întrebați dacă vor căldură în locuințe și în aprilie

Uzina de termoficare de la Motru va ține în funcțiune centrala mare, cea care produce agent termic și energie electrică în cogenerare, până la sfârșitul lunii martie. Chiar dacă temperaturile au crescut în ultimele zile, conducerea uzinei spune că nu ia în considerare oprirea centralei mari mai devreme, pentru că are contracte de furnizare de energie pe care trebuie să le onoreze. În schimb, există disponibilitate din partea acesteia pentru a menține în funcțiune centrala cea mare și după încheierea sezonului de iarnă.

Administratorul special, Eugen Corcoață, spune că va întreba asociațiile de proprietari dacă vor căldură în locuințele motrenilor și după expirarea perioadei prevăzută în contractul de furnizare. ”O să mergem cu adrese către asociațiile de proprietari, să vedem și punctul dumnealor de vedere. Cerem scris, dacă este oportun ca după 31 martie să mai continuăm încălzirea centralizată. Până la sfârșitul lunii o să luăm o decizie, în funcție de temperaturi și de ceea ce vor solicita asociațiile de proprietari. Mai devreme de 31 martie nu se va opri căldura la Motru. Sunt contracte în derulare, iar noaptea încă este răcoare”, a declarat administratorul special al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru.

Pentru a continua furnizarea de agent termic și după data de 31 martie, conducerea UATAA spune că toate cele 17 asociații de proprietari trebuie să solicite acest lucru.

După oprirea centralei mari, uzina de termoficare de la Motru va pune în funcțiune noul cazan de apă caldă pe păcură și gaz, recepționat în vara lui 2018.

Vizualizări: 1,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: