Geoană, Antonescu şi Iohannis au părăsit „Opera” pe uşa din dos

Timişoara s-a revoltat ieri, la aproape 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Revolta a pornit de la faptul că epigonii lui Ion Iliescu – Geoană, Antonescu şi Iohannis – au ales acest oraş pentru a semna un parteneriat, chiar de Ziua Naţională. Mii de oameni au ieşit în stradă, mai întâi la Timişoara, apoi la Braşov, Bucureşti, Târgovişte, Cluj Napoca. Posturile de ştiri din România au reacţionat ca TVR acum 20 de ani, în regimul comunist, când s-a spus despre revoluţionari că sunt „o mână de oameni care fac scandal”.

„Ură şi scandal la Timişoara” titra ieri Antena 3. „A fost sau n-a fost”, scria pe ecranele Realităţii TV. Doar B1 TV şi OTV au dat ieri imagini de la mitingurile din ţară. Ceilalţi au preferat să discute în jurul aceloraşi trei secvenţe şi să acuze faptul că nu a fost o mişcare spontană, ci una organizată de PDL, cu câţiva oameni plătiţi. Cu cât boicotau ştirea mai mult, cu atât ieşeau mai mulţi oameni în stradă. Televiziunile „mogulilor” Vântu şi Voiculescu au devenit atât de partizane, încât fac serioase deservicii tocmai celor pe care îi susţin.

Discursul lui Geoană, bombardat cu ouă

În cursul zilei de marţi, după ce Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi Gheorghe Ciuhandu au semnat "Parteneriatul de la Timişoara", prin care primarul Timişoarei îl susţine pe candidatul PSD la Preşedinţie, în Piaţa Operei din municipiu a avut loc un miting electoral de susţinere a candidatului Geoană. Printre manifestanţii la mitingul lui Geoană se aflau şi câteva sute de manifestanţi anti-PSD, cu claxoane şi pancarte pe care scrie "Vrea să ne vândă ruşilor", "Proclamaţia de la Timişoara nu e a voastră" şi una cu fotografiile lui Geoană, Vanghelie, Hrebenciuc, Iliescu şi Năstase, pe care scrie "Români anti-PSD, nu vom uita şi nu vom ierta". Ei au fost despărţiţi de ceilalţi participanţi de un cordon de jandarmi, dar au întrerupt, cu claxoanele, discursul pe care îl susţinea poetul Mircea Dinescu.

Între timp, în Opera din Timişoara s-au aflat Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Gheorghe Ciuhandu, care participau la o altă manifestare electorală, care avea loc în interiorul clădirii Operei, unde accesul era interzis, uşa fiind păzită de jandarmi. Pe un ecran amplasat pe scena din Piaţa Operei s-au difuzat discursurile celor trei, iar ecranul a fost "bombardat" cu ouă. După discursuri, cei trei au evitat să dea ochii cu mulţimea şi au plecat pe uşa din dos, fugind la aeroport.

„Mâine-n toată ţara”

Aseară au fost mitinguri de solidaritate cu protestatarii din Timişoara în mai multe oraşe din ţară. În Piaţa Universităţii, manifestanţii au scandat lozinci precum "Jos comuniştii", "Timişoara", "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara", dar şi mesaje anti-Geoană. "Iliescu şi ai lui l-au făcut pe Geoană pui", au mai strigat participanţii la acţiunea din Piaţa Universităţii.

Din boxe răsunau cântece consacrate în timpul manifestaţiilor din Piaţa Universităţii de la începutul anilor '90, precum "Imnul golanilor" sau "Măi, animalule". De altfel, în cursul serii a sosit în Piaţa Universităţii şi Cristian Paţurcă, autorul "Imnului golanilor", care a cântat în faţa celor adunaţi în Piaţa Universităţii.

Ionel Leşu, secretar executiv al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a declarat, că revoluţionarii au vrut să meargă la televiziunea publică pentru a-şi exprima protestul, dar au fost refuzaţi, drept pentru care au venit în Piaţa Universităţii.

Revoluţionarii Sorin Tănăsescu şi Nicu Bănuţoiu au cerut ca Traian Băsescu şi Mircea Geoană să vină joi în Piaţa Universităţii pentru confruntarea electorală.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: