Morega revendică Prefectura, Hidroelectrica şi un Complex Energetic

Nici nu s-a uscat bine tuşul pe buletinele de vot că liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, şi-a şi făcut planurile despre cum va guverna judeţul alături de PSD, nu că asta s-ar întâmpla pentru prima dată. El promite acum că partidul său va negocia foarte dur posturile de conducere pe care liberalii vor dori să le ocupe într-o eventuală alianţă de guvernare cu social-democraţii, deputatul având în vizor primele funcţii pe care le doreşte ocupate de colegi de-ai săi de partid.

Deputatul liberal va participa azi la o întâlnire cu conducerea centrală a PNL, în cadrul căreia se va discuta despre susţinerea lui Mircea Geoană în turul doi. Morega a declarat ieri că va solicita la această întâlnire încheierea unui acord ferm, în baza căruia România să fie guvernată de cele două partide, deşi în campania electorală miza pe o guvernare alături de PDL. "Băsescu îndreaptă statul spre dictatură şi noi nu dorim lucrul acesta. Pentru noi o colaborare ori cu PSD ori cu PDL e tot una nefericită pentru că vom fi tot cu FSN-ul. Dacă nu intrăm la guvernare cu dracu, intrăm cu ta-su, dar alianţa va fi probabil cu PSD, cu UDMR. Vom şti însă acum cum să facem protocoale cu PSD pentru că am fost odată muşcaţi de PDL în Alianţa DA şi acum am învăţat", a declarat Morega.

Morega are pretenţii

Liderul PNL Gorj a enumerat şi câteva posturi de conducere în care filiala doreşte să îşi instaleze membrii la nivel de judeţ, în cadrul unei viitoare colaborări cu PSD. El a dat ca exemplu Prefectura Gorj, menţionând că PSD deţine şefia la Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu. Morega a precizat că fostul prefect Victor Banţa, care a avut o serie de atacuri la adresa sa în ultimele luni, nu va fi susţinut de organizaţie pentru a reveni pe funcţie. De asemenea, Morega a declarat că filiala va dori şefia sucursalei locale a Hidroelectrica, sucursală în cadrul căreia fiul său a ocupat până la începutul anului un post de director, fiind specialist în domeniu.

O altă funcţie de conducere dorită de liberalii gorjeni o reprezintă şefia unui complex energetic din judeţ, Turceni sau Rovinari, Morega spunând că filiala va lăsa celălalt complex şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia pentru PSD Gorj, partid care are cele mai mari procente în plan local. Turceniul, probabil, este râvnit de liberali, la Rovinari fiind ştiut că PSD tocmai l-a înregimentat în rândurile sale pe specialistul Laurenţiu Ciurel, cel pe care Morega l-a promovat director acum doi ani, după o escapadă a acestuia prin ograda conservatorilor reprezentaţi atunci la nivel de minister al economiei chiar de Codruţ Şereş. PSD şi PNL Gorj colaborează deja în plan local din vara anului trecut, ambele filiale asigurând conducerea Consiliului Judeţean, instituţie în cadrul căreia liberalii ocupă o funcţie de vicepreşedinte.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: