Băsescu: „Nu puteam câştiga alegerile fără să vin în Gorj”

Traian Băsescu a participat ieri la trei mitinguri electorale în zone preponderent miniere: Petroşani, Motru şi Rovinari. Candidat la preşedinţia României, Băsescu le-a spus gorjenilor că votul lor din 6 decembrie poate să fie unul pentru Mircea Geoană, care înseamnă ţara înapoi, sau unul pentru Traian Băsescu, care înseamnă ţara înainte.

Atât la Motru, cât şi la Rovinari, Traian Băsescu a urcat pe scenă alături politicienii din PDL, partid care îl susţine în aceste alegeri, cât şi de Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Sindicale Mine Energie. De altfel, Băsescu i-a şi mulţumit liderului sindical pentru faptul că l-a convins să vină în Gorj. „Vreau să îi mulţumesc lui Marin Condescu care a tras un semnal şi a spus: domnule preşedinte, nu puteţi să fiţi reales preşedinte fără să veniţi în Gorj. Şi l-am ascultat, pentru că trebuie să câştig!”, a spus zâmbind Traian Băsescu.

Şeful statului le-a mulţumit gorjenilor şi pentru că i-au fost alături în ultimii cinci ani, la bine şi la greu: „Vă mulţumesc pentru votul dat atunci când am intrat împreună în Uniunea Europeană, vă mulţumesc pentru votul dat atunci când cei 322 de parlamentari au vrut să suspende preşedintele din funcţie, vă mulţumesc pentru votul dat în favoarea votului uninominal. Şi în mod special vă mulţumesc pentru votul din 22 noiembrie 2009, când prin votul vostru aţi spus DA parlamentului unicameral, DA reducerii numărului de parlamentari de la 471 la maxim 300. Aţi votat pentru reforma clasei politice, pentru că nu era normal ca reforma să se facă numai în minerit, iar la politicieni nu”.

„Am stopat privatizarea complexurilor energetice”

Traian Băsescu este preşedintele care în 2005 a dezvăluit existenţa unor afaceri de sute de milioane de euro făcute de „băieţii deştepţi” din tranzacţionarea energiei ieftine. Băsescu este şi preşedintele care în 2007 a blocat privatizarea unităţilor din energie printr-o decizie a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Traian Băsescu a spus la Motru că nu a fost simplu să ia aceste decizii, care i-au adus duşmani puternici: „A fost o adevărată bătălie pentru ca Voiculescu să nu ajungă astăzi să fie proprietarul complexurilor energetice. Asta a urmărit guvernul atunci când le-a trecut la AVAS. M-am opus în CSAT şi acum complexurile energetice sunt din nou la Ministerul Economiei. Nu putem da energia în mâna altora, pentru că ne dăm independenta ţării în mâna unora care nu ştim ce vor să facă cu ea. Pot ajunge până la închiderea complexurilor energetice, pentru ca apoi să fim dependenţi de importul de energie”. Nicio privatizare în detrimentul poporului român, aceasta este credinţa mea şi pentru următorul mandat, a mai spus Băsescu.

„În 2010 vom avea cele două companii energetice”

Traian Băsescu a spus atât la Motru, cât şi la Rovinari, că minerii şi energeticienii din aceste zone vor lucra anul viitor într-una din cele două companii mari care sunt în curs de înfiinţare. „Ştiu că voi sunteţi dependenţi de acest sector. Nu se va face o singură companie cum vrea domnul Geoană, numai din termocentrale şi hidrocentrale. Vor fi două companii puternice, iar dumneavoastră veţi face parte din ele”, a fost promisiunea şefului statului. Traian Băsescu a avut ieri, la Rovinari, şi o întrevedere de câteva minute cu liderii sindicali ai minerilor şi energeticienilor din Oltenia.

Despre linişte şi poftele rechinilor

Traian Băsescu le-a explicat miilor de susţinători de la Motru şi Rovinari care este legătura dintre liniştea pe care spun unii că o poate asigura Mircea Geoană şi poftele rechinilor Vântu, Patriciu, Voiculescu. „Vântu voia Poşta Română, Voiculescu minele de sare şi complexurile energetice, Patriciu voia Romgazul. În mandatul meu nu au putut să le aibă. Astăzi susţin cu toţii un candidat care să le satisfacă foamea, pe Mircea Geoană. Sunt ca nişte rechini, numai că ei nu ştiu că pe 6 decembrie o să le rup dinţii rechinilor”.

Băsescu a spus despre Vântu, patronul de la Realitatea TV, că este un ticălos care a uitat că sub lozinca „Dormi liniştit, FNI veghează pentru tine” a lăsat 350.000 de români fără case. Despre Patriciu, patronul unui alt trust de presă, Băsescu a spus că „a primit rafinăria Petromidia de la Adrian Năstase, fără datorii, iar acum vrea Romgazul, la fel cum patronul „antenelor”, Dan Voiculescu, vrea minele de sare şi complexurile energetice. „Aceştia sunt oamenii care îl susţin pe Mircea Geoană, care îi fac programul lui Mircea Geoană. Vântu îl cheamă pe Geoană în Deltă pentru a-i face programul, Voiculescu îl cheamă la el la firmă că să stabilească strategia politică, Patriciu în cheamă la el la firmă să facă strategia economică, Marian Vanghelie îl ţine sub papuc, ca şi Viorel Hrebenciuc, iar Ion Iliescu i-a predat ştafeta ca să ducă România înapoi. România trebuie să meargă înainte”, a spus Traian Băsescu.

Galerie foto





Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: