"Călinoiu-Roiu" şi Morega – gata să uite trecutul de dragul lui Geoană

Protocolul semnat ieri la nivel central de mai marii coaliţiei care e pornită să-l susţină pe Mircea Geoană în turul doi al prezidenţialelor are efecte şi la nivel de judeţ, unde Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru vor trebui să devină parteneri de guvernare cu Dan Ilie Morega. Situaţia a mai fost întâlnită în 2007 şi 2008, dar, de atunci şi până acum, liderul liberal le-a zis vrute şi nevrute şefilor social-democraţi, în special preşedintelui executiv al PSD Gorj.

Ion Călinoiu e convins că va putea colabora foarte bine cu Dan Ilie Morega şi PNL Gorj într-o viitoare guvernare. Preşedintele executiv al PSD Gorj spune că atacurile formulate de liderul liberal la adresa sa sunt inerente în disputele politice. Acesta afirmă că mult mai importantă va fi respectarea principiilor stabilite la nivel central de şefii celor două partide, Călinoiu declarând că cine încalcă la nivel de judeţ protocolul semnat la Bucureşti trebuie să suporte consecinţele fără ca viitoarea coaliţie să aibă de suferit. "Relaţia este uşor alterată, dar atacurile sunt inerente. Avem însă lucruri mult mai importante de făcut, trebuie să scoatem ţara din criză, iar cine încalcă protocolul, sigur, suportă consecinţele. E mult mai importantă susţinerea pentru Mircea Geoană", spune Călinoiu, un fost student al lui Dan Ilie Morega, liderul liberal fiindu-i profesor şefului Consiliului Judeţean atunci când acesta a urmat a doua facultate.

Dan Ilie Morega nu s-a sfiit niciodată să îl atace pe Ion Călinoiu sau Florin Cârciumaru la scenă deschisă, primarului fiindu-i reproşate lucrările de modernizare a centrului sau vopsirea bordurilor în detrimentul altor programe. Liderul liberal a avut însă cele mai multe "meciuri" cu preşedintele executiv al PSD Gorj, cei doi confruntându-se direct anul trecut, pentru şefia Consiliului Judeţean. Lozinca folosită atunci de liderul liberal la adresa celui cu care avea să colaboreze în cadrul Consiliului Judeţean era "Călinoiu –Roiu". Morega a făcut referire cel mai adesea în declaraţiile sale despre pregătirea de inginer agricol a lui Călinoiu, susţinând că preşedintele Consiliului Judeţean asfaltează drumurile din judeţ atât de bine încât prin asfaltul turnat creşte grâul fără probleme.

Liberal împăciuitor

Morega afirmă acum că vorbele respective sunt unele strict de campanie electorală, menite să-i maximizeze numărul de voturi prin declaraţii care să aibă acoperire în fapte. Liderul liberal spune că, de acum încolo, o colaborare cu Călinoiu este foarte posibilă, mai ales dacă preşedintele executiv al PSD Gorj a învăţat din greşelile existente în relaţia cu Ionel Manţog. "Şi unii şi alţii au făcut greşeli care, de la nivel naţional, s-au amplificat în teritoriu. Noi nu am discutat de nicio împărţire a funcţiilor şi cred că într-o viitoare guvernare trebuie să terminăm cu odele pentru partid şi conducătorul iubit. Dacă Iohannis vine cu specialişti în Guvern, la fel trebuie să procedăm şi noi în judeţ. Nu voi fi de acord să-i dăm afară pe ai lor şi să-i punem pe ai noştri, vom face o evaluare a instituţiilor şi în baza acestei evaluări să facem o curăţenie generală de politruci din toate instituţiile publice. O Românie a bunului simţ atinge inclusiv segmentul resurselor umane. Să avem noi bunul simţ să punem specialişti foarte buni, incoruptibili şi cu o carte de vizită impecabilă, care să aibă respectul faţă de cetăţeni. Atunci vom putea spune că facem reforme de bun simţ. Trebuie să se termine cu minciunile şi demagogia şi fiecare să îşi facă treaba la locul lui de muncă", spune Morega.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: