Geoanăăăăăă! Eşti la guvernare!

„Luăm sau nu banii de la FMI-“, este dilema multor oameni care privesc cu îngrijorare la ce se întâmplă în jurul nostru şi ce se întâmplă la noi. Ca nespecialist în resurse financiare provenite de la organisme internaţionale mă mulţumesc să cred că sunt destui cei care pot analiza şi decide dacă un împrumut de la FMI şi CE  este oportun sau nu. Surse informate cred că doar 25 de miliarde de euro ne-ar putea scăpa în acest an de prăbuşirea iminentă în pragul căreia ne aflăm acum, dar care din cauza bombelor fumigene şi intervenţiei Băncii Naţionale pe piaţa financiară românească nu prea se vede.

Se pare că 25 de miliarde ne-ar fi necesare, dar FMI, după toate probabilităţile, nu va dori să împrumute României mai mult de 19 miliarde euro. Delegaţia Fondului a sosit la Bucureşti în vederea negocierii condiţiilor în care ni se vor da banii. Cel mai probabil se va negocia un pachet asemănător celui oferit Ungariei, dar până când vom afla aproape sigur vor mai trece 10 zile. Nici nu au început bine negocierile cu delegaţii că s-au şi auzit voci puternice care înfierează cu mânie proletară decizia Guvernului de a se împrumuta pe 2 ani la FMI, subliniind că împrumuturile la acest fond sînt făcite cu condiţii foarte dure. Una dintre condiţii, care nu are cum să placă politicienilor aflaţi în acest an în două campanii electorale, este aceea că dacă decizia fondului ne va fi favorabilă bugetarii îşi pot lua adio de la creşterile salariale.

Primul care a sărit în sus a fost Tăriceanu, cel care a gestionat România până aproape de începutul acestei ierni. Despre guvernarea lui ne aducem aminte  că s-a terminat cu o pomană electorală de miliarde euro, împărţită către primăriile ai căror primari erau ori de la PNL, ori de la PSD. Tăriceanu îi reproşează lui Băsescu că a stat în genunchi în faţa FMI cu mâna întinsă la cerşit de bani. Tocmai el despre care se spune că a vândut părţi din ţară de pe vremea când nici nu le aveam! În al doilea rând, dacă interesul României o cere, atunci preşedintele ţării trebuie să stea şi în genunchi! Celălalt cârcotaş de serviciu, Mircea Geoană, s-a grăbit să-şi cheme parlamentarii în şedinţă ca să stabilească poziţia faţă de intenţia Guvernului de a contracta un împrumut pe termen scurt de la FMI. Alooooo! Geoanăăăăă! Să ştii că e târziu să mai iei poziţie pentru că oamenii tăi fac parte din Guvernul care a decis că luăm banii. Nu-i spune şi lui nimeni de la PSD că e la guvernare?

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: