Gerea, după trei ani de guvernare Ponta: PDL e de vină!

Andrei Gerea, ministrul Energiei, acuză fostul Guvern PDL de situaţia companiilor de stat, aflate în subordonarea sa de câteva luni bune, şi a PSD de trei ani. Gerea este ministrul care a spus la Gorj că privatizarea majoritară a CE Oltenia este probabilă, motiv pentru care va plăti şi un milion de euro unei firme ca să afle câte procente din companie să vândă.

Miniştrii guvernului Ponta nu au curajul să-şi asume eşecurile celor trei ani de guvernare şi preferă să-şi aducă aminte mereu de greşelile predecesorilor. După o vizită de două zile în Gorj, în care a fost şi la Cariera Roşioara (n.r- Roşiuţa), după cum spunea la o emisiune tv, Gerea a remis un comunicat de presă prin care vrea să arate performanţele actualului Guvern, în comparaţie cu cel al PDL. „În prezent, după mai bine de doi ani de eforturi, prin limitarea găurilor negre, a contractelor neprofitabile, Hidroelectrica a avut profit în fiecare an sub această guvernare. Unde se duceau banii care astăzi înseamnă profit? În pușculița celor care acum au pus stăpânire pe fostul PNL. Complexul Energetic Oltenia a început să dea randament, iar Guvernul a făcut numeroase eforturi pentru a sprijini activitatea de acolo. Spre deosebire de noul PDL, Guvernul nu a abandonat aceste companii. Încearcă să le salveze, pe unele deja a reușit, iar acolo unde administratorul special sau Consiliul de Supraveghere decid și disponibilizări, se iau toate măsurile, de la salarii compensatorii la programe de reprofesionalizare și găsirea de noi investitori în acele zone, pentru ca oamenii să treacă peste această perioadă“, arată ministrul în comunicatul de presă.

În realitate, actualul Guvern a băgat în insolvenţă Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, Compania Naţională a Huilei, a dus la faliment Oltchim şi a băgat în insolvenţă Hidroelectrica. Cât despre CE Oltenia, în 2014 a terminat cu o pierdere de 150 de milioane de euro şi pe 2 iunie 2014 a dat afară 2.000 de oameni care nu şi-au primit nici acum plăţile compensatorii. Ministrul susţinut de ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, vorbeşte şi de anchetele de la aceste companii: „Despre 'manțogăria' de la Complexul Energetic Oltenia, despre cum au jefuit cei de la PDL, o poate spune fiecare angajat de la Oltchim, de la Hidroelectrica sau Complexul Energetic Hunedoara. Cea mai elocventă dovadă o reprezintă anchetele pe care instituții ale statului le desfășoară acolo, anchete care vizează guvernarea portocalie, adică aceiași oameni care încearcă să revină la putere sub culorile PNL“. Şi aici ministrul şochează, câtă vreme anchetele răsunătoare sunt cele legate de contractele cu Casa de Avocatură „Şova“ de la complexurile Turceni şi Rovinari, afaceri de pe urma cărora a câştigat şi premierul Victor Ponta, sau ancheta privind exportul de cărbune de la CEO în Serbia prin intermediar.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: