Nu au apă, dar primesc bere cu semnătura primarului

Primăria Ţânţăreni a distribuit din nou bere localnicilor care şi-au plantat flori la poartă. Acţiunea are loc în fiecare an, de zilele comunei. În acest an, pe cutia de bere a fost aplicată o etichetă cu un mesaj din partea primăriţei, spre nemulţumirea consilierilor locali, care spun că ei au alocat fondurile. „Era mai în regulă să scrie: Din partea Consiliului Local! Da, normal aşa se face. Din partea CL. Pentru că el aprobă fondurile, el dispune de fonduri. Doamna primar s-a înjosit cu lucrul ăsta”, a declarat Ion Turculeţu, consilier local.

Dozele cu bere inscripţionate cu textul „Un zâmbet, un gând frumos şi o floare-numai pentru tine! Cu mii de  mulţumiri, al dumneavoastră primar Maria Vasilescu”, au ajuns la aproximativ 900 de oameni. Pe lângă bere, oamenii au primit eşarfe şi pălării. Primarul spune că anul acesta a cheltuit zece lei pentru fiecare gospodărie, adică 9.000 de lei în total. Maria Vasilescu a spus că nu era loc pe cutie să scrie şi „din partea Consiliului Local”, dar că, dacă asta este o problemă, o să meargă din poartă în poartă să le spună oamenilor cine a alocat banii.

PNL Gorj a reacţionat şi a acuzat-o pe primăriţă că îşi face imagine din bani publici, în timp ce două sate au rămas fără apă din cauza caniculei. „Primăriţa le-a oferit localnicilor bere, achiziţionată cu bani din bugetul local.  9000 de lei s-au alocat pentru cumpărarea dozelor de bere, în condiţiile în care, din cauza secetei, aproape 200 de oameni, din două sate componente ale comunei,  nu mai au apă.  Cu aceşti bani autorităţile locale puteau achiziţiona apă plată pentru localnicii afectaţi de secetă”, arată PNL Gorj în comunicat. (A.A.)

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: