TRĂDARE în PNL! Cine sunt trădătorii?

A doua încercare a liberalilor gorjeni de a schimba viceprimarul PSD de la Turceni a eşuat. Cristina Cilibiu rămâne viceprimar la Turceni, după ce proiectul iniţiat de aripa pedelistă din PNL nu a fost aprobat, fiind votat doar de 6 din cei 14 consilieri prezenţi, iar pentru a trece era nevoie de 8 voturi. Ion Iordache, liderul vechilor liberali din Turceni, spune că toţi consilierii lui au votat la vedere pentru revocarea viceprimarului, deşi Cristina Cilibiu este cumnata sa. Celălalt copreşedinte al PNL Turceni, şeful vechilor pedelişti, Doru Cornescu, spune că vechii liberali au trădat. La şedinţă a fost şi liderul filialei judeţene, Dan Vîlceanu, care spune şi el că aleşii din vechiul PNL au trădat.

Un număr de cinci consilieri de la Turceni au iniţiat un proiect de hotărâre pentru revocarea din funcţie a viceprimăriţei pesediste Cristina Cilibiu. Proiectul a fost supus la vot în şedinţa ordinară de Consiliu Local de miercuri, 29 iulie, dar nu a primit voturile necesare pentru ca viceprimăriţa să fie schimbată.

Iordache: Cei trei de la vechiul PNL au votat pentru revocare

La Turceni sunt patru consilieri de la vechiul PNL şi patru de la vechiul PDL, ceea ce înseamnă că după fuziune noul PNL are opt consilieri. Viceprimarul din Turceni poate fi schimbat cu opt consilieri din 15.

Liderul aripii liberale de la Turceni, Ion Iordache, spune că trei consilieri ai vechiului PNL au fost prezenţi la şedinţă şi au votat la vedere pentru revocarea viceprimarului. Al patrulea consilier a lipsit, fiind în concediu. „A fost cum mă aşteptam. Cei de la PNL au votat proiectul aşa cum am stabilit. Am înţeles că au şi arătat cum au votat, cu biletele la vedere, iar de la PDL au votat secret. N-au ieşit voturile, acum trageţi concluzia. Acum cine vrea să spună altceva, e treaba lor. Probabil şi de la PDL unul nu a votat. Jocul pe care a vrut să-l facă PDL nu a ieşit. Uite că noi am votat şi s-a văzut că am fost singurii care am votat cu biletele la vedere. Au vrut să-şi bată joc de partea cealaltă şi nu le-a ieşit. Deci au vrut doar să spună că votează, dar de fapt ei n-aveau de gând niciodată", a comentat Ion Iordache.

Vîlceanu: Nicidecum nu au votat la vedere

Liderul vechilor pedelişti din Turceni, Doru Cornescu, cel care urma să preia atribuţiile Cristinei Cilibiu dacă era înlăturată, spune că liberalii au fost cei care au trădat şi că pedeliştii au votat la vedere, dar mai subtil. "Proiectul a fost votat de cei 5 iniţiatori, dar nu şi de cei din vechiul PNL. Dacă eram cei 5 iniţiatori şi cu cei 4 de la dumnealor, trebuia să fim 9 conform aritmeticii. Dacă au ieşit 6 voturi, înseamnă că cei 4 consilieri PDL au votat. Votul e secret, dar ai noştri, ai PDL, au votat la vedere, la o vedere subtilă", a declarat Doru Cornescu. 

La şedinţă a luat parte şi co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, preşedinte al fostului PDL Gorj. Vîlceanu spune că cei din aripa liberală au fost cei care nu au votat proiectul. "Au fost 6 voturi pentru, adică semnatarii, cei 5, plus încă unul, dar nu de la fostul PNL. Semnatarii sunt cei 4 din fostul PDL, unul din PP-DD şi al şaselea e un alt consilier, nu vreau să-i spun numele, e de la un partid care are un singur consilier. Dacă cei 3 consilieri din fostul PNL votau, trecea proiectul. Nicidecum nu au votat la vedere", a spus Dan Vîlceanu.

Este pentru a doua oară când pedeliştii încearcă să schimbe viceprimăriţa de la Turceni. Prima tentativă de acest gen a fost la sfârşitul anului trecut.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: