Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Germania preia migranții din Italia

Germania a fost de acord să preia lunar sute de migranţi care sunt blocaţi în Italia, o măsură care ar putea da un nou suflu programului UE de relocare a migranţilor, a declarat marţi ministrul italian de Interne Angelino Alfano, citat de Reuters. Merkel s-a confruntat cu un val de critici vehemente în ţară pentru că a primit prea mulţi refugiaţi, ceea ce, potrivit sondajelor, va face ca partidul antiimigranţi Alternativa pentru Germania (AfD) să aibă rezultate foarte bune la alegerile locale ce vor avea loc în ţară luna viitoare.

"Până acum, relocarea a fost un eşec”, a spus Alfano pentru Repubblica TV. "Însă astăzi (marţi – n.r.) am aflat că, din septembrie, sute de refugiaţi vot putea să plece în fiecare lună în Germania. Dacă lucrurile merg bine cu Germania, credem că vor merge bine şi cu alte ţări”, a adăugat Angelino Alfano.

"Trebuie să ţinem minte că Germania a preluat deja peste un milion de migranţi în 2015. Dacă va prelua şi o parte dintre (refugiaţii – n.r.) noştri (...), mesajul va fi extrem de puternic, pentru că, dacă Germania poate face acest lucru, atunci îl pot face şi cei care nu au făcut efortul enorm pe care l-a depus deja Germania”, a subliniat şeful diplomaţiei.

În cadrul acordului aprobat anul trecut de UE, până la 40.000 de migranţi ar trebui să fie mutaţi din Italia în termen de doi ani, însă, deocamdată, numai câteva sute au fost relocaţi, în condiţiile în care mulţi aliaţi UE par să fie reticenţi în a primi solicitanţi de azil şi refugiaţi. (A.A.)

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: