Clătitele preparate cu apă fierbinte nu se lipesc de tigaie

Clătitele cu apă fierbinte și amidon se prepară ușor și sunt foarte elastice, rezistente. Sunt potrivite pentru orice umplutură, îndeosebi pentru gemul de fructe de sezon.

Puteți să le umpleți cu cașcaval, verdeață și ciuperci şi să le serviţi ca aperitive. Cașcavalul se va topi, dar sigur nu va ieși din interiorul lor!

Ingrediente:

-‌4 linguri de ulei;

-4 linguri de zahăr;

-2 pahare de făină;

-2 pahare de lapte;

-4 ouă;

-2 linguri de amidon;

-un pahar de apă fierbinte;

-8 g de zahăr vanilat;

-un praf de sare.

Mod de preparare: Ouăle bătute bine reprezintă baza acestor clătite. Ele trebuie bătute cu zahărul tos, zahărul vanilat și praful de sare. Apoi adăugați laptele şi uleiul și continuați mixarea. Ingredientul magic, care garantează obținerea unor clătite netede, fără nicio găurică, este amidonul. El trebuie adăugat împreună cu apa fierbinte şi amestecați foarte bine.

Adăugați apoi treptat făina şi amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.Încingeți tigaia și ungeți-o cu puțin ulei (doar înainte de coacerea primei clătite). Răspândiți un strat subțire de aluat pe suprafața ei, înclinând-o în diferite direcții.

Prăjiți clătita pe foc moderat, pe ambele părți, până se va închega și se va rumeni puțin. Umpleți clătitele obținute cu umplutura, care vă place.

Vizualizări: 2,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: