Gest inconștient. A condus cu un bebeluș în brațe!

O filmare în care apare un şofer în trafic ţinând în braţe un bebeluş cu mâinile pe volan a fost postată pe reţelele de socializare. Clipul a fost realizat pe DN7 / E81, chiar în zona Brezoi - Vâlcea.

În postarea de pe TikTok, realizată de o persoană care se afla pe bancheta din spate a maşinii, se vede un copil de doar câteva luni ţinut în braţe de un bărbat.  

Micuţul are mâinile pe volan care este controlat de şofer doar cu ajutorul genunchiului stâng.

În urma apariţiei imaginilor în spaţiul public, şoferul a fost identificat şi chemat la audieri. Poliţiştii au sesizat şi Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, întrucât viaţa micuţului a fost pusă în pericol prin gestul inconştient al adulţilor, scrie adevărul.ro.

“Având în vedere apariția în spațiul public a unui videoclip, în care apare un barbat, în timp ce conduce un autoturism, pe DN 7, în localitatea Brezoi, județul Vâlcea, ținând în brațe un copil, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea este abilitat să comunice următoarele:

În urma verificărilor efectuate cu operativitate, bărbatul în cauză a fost identificat, fiind sancționat contravențional, cu 580 de lei și 3 puncte penalizare, pentru nerespectarea prevederilor art. 36 alin. 1 ind.2 (transportul copiilor fără a fi fixați în dispozitive omologate) și art. 100 alin. 1 pct.10 (pentru alte preocupări în timpul mersului de natura a distrage atenția), conform O.U.G. 195/2002.

În continuare, au fost informați reprezentații D.G.A.S.P.C. Vâlcea în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Polițiștii vă roagă să nu puneți în pericol viața copiilor dumneavoastră! Neglijențele pot conduce la tragedii! Polițiștii cunosc acest lucru, fiind de multe ori primii la fața locului când inevitabilul s-a produs”, a transmis IPJ Vâlcea.

În plus, polițiștii s-au sesizat din oficiu, întocmind și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Vizualizări: 980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: