Fructul care aduce buna dispoziție

Există un fruct exotic cu efecte miraculoase pentru că aduce buna dispoziţie şi este vorba de un fruct banal, care poate fi procurat zilnic. Consumate în fiecare zi, bananele contribuie la diminuarea stresului, anxietății și te fac instant să te simți mai bine.

Dintre toate alimentele sănătoase pentru creier, nutriționista Ali Miller, autoarea cărților „The Anti-Anxiety Diet” și „The Anti-Anxiety Cookbook”, alege un fruct obișnuit, care ajută la calmarea inflamațiilor și la reducerea anxietății, ambele afecțiuni fiind strâns legate între ele.

Miller susţine că ar trebui să apreciem mai mult bananele pentru că sunt bogate în vitamina B6. Iar această vitamină este necesară pentru producerea neurotransmiţătorilor care ajută corpul să secrete serotonină și dopamină, ambele substanțe influențând major starea de spirit.

Un studiu efectuat în acest sens a arătat că un nivel scăzut de vitamina B6 a fost asociat cu simptome de depresie la adulții vârstnici. Asta nu înseamnă că vitamina reprezintă un tratament viabil pentru depresie, dar deficiența acesteia pare să aibă un efect negativ. Bananele au și triptofan, care e fantastic pentru stabilitatea stării de spirit. S-a demonstrat că triptofanul joacă un rol și în producerea serotoninei, iar cercetările arată că nivelurile scăzute ale aminoacidului sunt asociate cu depresia și anxietatea.

Pe lângă îmbunătățirea stării de spirit, bananele au multiple beneficii pentru sănătate, conțin fibre solubile, care sunt un sprijin important pentru microbiom, care e bun pentru flora intestinală e sănătos și pentru creier. În plus, bananele sunt o sursă prețioasă de magneziu și de potasiu şi sunt și un desert natural. Bogate în minerale și aminoacizi, aceste fructe ne întăresc sănătatea, contribuind la menținerea unei stări de spirit pozitive, combătând inflamațiile din corp și anxietatea.

Vizualizări: 871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: