De ce nu se recomandă smochine diabeticilor

Smochinele au o mulţime de beneficii, dar au și punctele vulnerabile care nu le recomandă tuturor persoanelor. Conţinutul ridicat de zahăr al acestora le fac aproape de nerecomandat pentru persoanele care suferă de diabet.

Toamna este anotimpul smochinelor şi aceste fructe suculente ar trebui incluse în regimul alimentar al tuturor, mai puţin al diabeticilor. Smochinele sunt extrem de controversate, în ciuda faptului că ele conțin într-adevăr multe oligoelemente utile, inclusiv caroten, pectină, fier și cupru, aceste fructe conțin o cantitate mare de zahăr, în unele soiuri conținutul său atinge 71%. Din acest motiv, acest fruct nu este recomandat persoanelor cu diabet.

Sunt puține contraindicații pentru consumul smochinelor dar ele sunt asociate în primul rând cu conținutul ridicat de zahăr. Smochinele proaspete nu sunt recomandate persoanelor cu diabet zaharat și care suferă de boli gastrointestinale acute. Același lucru este valabil și pentru smochine uscate, deoarece procentul de zahăr din acestea doar crește.

Totuşi smochinele au şi numeroase beneficii, au efect antiinflamatoriu, prin urmare este recomandat consumul lor pentru răceli, dureri în gât și alte boli similare. În medicina populară, smochinele sunt cunoscute pentru lupta împotriva bolilor sistemului cardiovascular. Smochinele conțin o cantitate impresionantă de potasiu, care va avea un efect benefic asupra sănătății generale, în special asupra vaselor sangvine. Smochinele sunt, de asemenea, bogate în fibre, motiv pentru care satisfac foamea pentru o lungă perioadă de timp. Aceste fructe pot fi o gustare potrivită la mijlocul zilei.

Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: