Gestionară din CE Oltenia, sancționată la salariu

O angajată a Complexului Energetic Oltenia a fost sancționată disciplinar pentru că a refuzat schimbarea locului de muncă. Femeia lucrează din anul 2012 ca gestionar în cadrul Exploatării Livrări Căi Ferate Uzinale (ELCFU).

Prin Hotărârea Directoratului CE Oltenia, anul trecut s-a decis modificarea structurii organizatorice a ELCFU, prin desființarea Formației Depozite și redistribuirea gestionarilor în cadrul Secției 1 Încărcări Motru-Mehedinți.

Salariata a susținut că nu ar fi primit nicio comunicare sau informare precum că Formația Depozite s-a desființat, ci doar i s-au luat atribuțiile de șef de depozit, investițiile și arhiva unității.

Femeia nu a fost de acord cu noul său loc de muncă și nu a semnat fișa postului „care ar fi trebuit să conțină atribuțiile pentru trei funcții cumulative, adică șef depozit și investiții, gestionar și arhivar”. Dar cum gestiunea de investiții și arhiva unității nu se subordonează secției I Motru, ci conducerii ELCFU, salariata nu se alegea decât cu postul de gestionar, refuzând această situație.

Angajata și-a căutat dreptatea în instanță, dar a intrat și în atenția comisiei de disciplină. Ea fost sancționată cu „reducerea salariului de bază pe o durată de o lună cu 5%”, respectiv pe luna octombrie 2020, pentru ,,refuzul de a primi informări, decizii, regulamente și alte documente emise de conducerea unității în condițiile legii”.

Gestionarei i se reproșează inclusiv faptul că a refuzat participarea la efectuarea inventarierii și predarea-primirea patrimoniului (mijloace fixe) - gestiunea Formație Depozite, încălcându-și astfel sarcinile de serviciu.

Salariata a atacat în instanță decizia de sancționare, dar nu a avut câștig de cauză. Practic, „sub motivul abuzurilor și a caracterului ilegal, reclamanta a refuzat sistematic deciziile conducerii unității, încălcând reguli stabilite în organizarea și funcționarea activității societății, deși avea calea acțiunii în instanță pentru a se verifica legalitatea și temeinicia deciziilor respective”, a reținut, în februarie, Tribunalul Gorj, care i-a respins acțiunea.

Decizia a fost menținută luna trecută și de Curtea de Apel Craiova, sentința fiind definitivă.

Vizualizări: 5,963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: