Piroman din răzbunare. Trei incendii, șase ani de pușcărie

Un tânăr de 26 de ani, din comuna gorjeană Aninoasa, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru distrugere. Bărbatul a provocat trei incendii pentru a se răzbuna pe vecinii săi.

Prima victimă a fost chiar vecinul din spatele casei care nu a mai vrut să îi furnizeze curent electric în locuință. Supărat, tânărul a intrat în grădina acestuia și i-a pus foc la o claie de coceni. Pompierii veniți la fața locului au lichidat incendiul, prevenind arderea și celeilalte clăi aflate în apropiere. Ei au stabilit că focul a fost pus intenționat.

Cinci zile mai târziu, tânărul a repetat isprava. Tot seara, profitând de faptul că vecinul său este plecat, s-a strecurat în grădină și a dat foc și clăii de lucernă, aceasta arzând în totalitate. Din nou, pompierii au constatat că focul a fost pus de o mână criminală. Cele două incendii au avut loc în luna noiembrie a anului 2019.

Tânărul nu s-a potolit, iar în primăvara acestui an a mai provocat un incendiu. În seara zilei de 29 martie, individul, aflat în stare avansată de ebrietate, după ce a consumat mai multe cantități și sortimente de alcool, s-a răzbunat pe un alt vecin.

S-a dus la un șopron în care era depozitat fân, a scos bricheta din buzunar și a dat foc. Flăcările s-au extins cu repeziciune și au cuprins mai multe anexe. Au ars în totalitate o bucătărie de vară, o magazie cu lemne, un grajd și cotețe, o anexă cu destinația magazie și acoperișul locuinței. În flăcări a pierit și un câine ce era legat în apropierea unei magazii.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale din cadrul ISU Gorj care au lichidat incendiul.

După ce a pus focul, tânărul a fugit în pădure și a stat ascuns. Ulterior, piromanul s-a lăudat cu fapta sa, ajungând în arest două săptămâni mai târziu.

La audieri, tânărul a spus că a provocat incendiul pentru că proprietarul gospodăriei ar fi încercat să-i violeze mama.

Pentru incendiile de acum doi ani, bărbatul a fost condamnat la 3 ani închisoare, iar pentru cel din primăvară a primit 5 ani de pușcărie. Individul mai are o amendă penală de 1.800 de lei pentru lovire sau alte violențe, dată în 2019.

În final, bărbatul va executa pedeapsa de 6 ani închisoare în regim de detenție și va trebui să achite și amenda penală.

„S-a avut în vedere faptul că inculpatul a recunoscut faptele, instanța nefiind încredințată pe deplin de esența asumării vinovăției și regretului, ci de faptul că rezultatul urmărit este pur și simplu reducerea pedepsei, neexistând dublajul conștientizării, regretului și aprecierii consecințelor infracțiunilor de distrugere constând în pieirea de bunuri, de energii, pierderi ale siguranței locative, ale vieții unui animal în imposibilitate de a fugi, ba chiar punerea într-o primejdie serioasă a vieții persoanei vătămate (...), salvat de intervenția salutară a tatălui său ce l-a trezit din somn și l-a evacuat din casă”, a motivat instanța.

Judecătoria Târgu-Cărbunești a disjuns acțiunile civile formulate de persoanele vătămate. Sentința pronunțată pe 22 iulie nu este definitivă.

Vizualizări: 2,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: