S-a răzbunat după un accident în care i-a murit nepotul

Doi bărbați din Gorj au fost condamnați după ce au incendiat în luna mai o vilă de miliarde din Scoarța. Inițial s-a spus că aceștia voiau să acopere faptul că au furat niște televizoare, dar din cercetări a reieșit că voiau să răzbune moartea unui nepot.

Incendiul s-a produs în noaptea de 3/4 mai 2021, aproape de pra 4.00 dimineața. Incendiul a cuprins o vilă cu etaj, dar s-a propagat și la un spațiu comercial.

Potrivit cercetărilor, unul dintre suspecți a achiziționat de la o benzinărie o sticlă de apă minerală Stânceni de 2 litri, căreia i-a golit conținutul în rigola din fața ghișeului, după care s-a deplasat la pompa de carburant și a umplut respectiva sticlă cu carburant, după care a mai achiziționat o sticlă de bere Heineken de 0,33 l plătind suma de 24 - 25 lei.

După aceea s-a dus la un amic căruia i-a spus că are de gând să incendieze o vilă, acesta din urmă fiind de acord să îl însoțească.

“Ajungând la imobil, s-au deplasat în spatele locuinței, unde inculpatul, folosind levierul, a forțat ușa de acces, reușind astfel să pătrundă în incinta casei. În continuare, inculpatul s-a deplasat la nivelul superior, unde a stropit interiorul uneia dintre camere cu benzină, după care a aprins materialul combustibil cu o brichetă. Imediat a coborât la parter, unde a intrat într-un dormitor în care a procedat de o manieră asemănătoare, lăsând pet-ul cu benzină pe pat, după care i-a dat foc”, se arată în documentul de la instanță.

În acest timp, amicul, ca să nu stea degeaba, a scos în hol două televizoare, pe care au convenit de comun acord să le sustragă.

Cei doi au mers apoi la sora unuia dintre ei, unde au ascuns bunurile sustrase într-o autoutilitară marca VW Transporter înmatriculată în Franța.

În fața anchetatorilor, suspectul a explicat de ce a incendiat vila. Proprietarul acesteia ar fi responsabil de producerea accidentului de circulație produs în luna martie 2021, în urma căruia a decedat nepotul său.

Din cercetări a rezultat că accidentul cu pricina a fost pe 30 martie 2021, când a fost o cursă ilegală de mașini pe DN 67 Scoarța - Tg-Jiu, în urma căreia au murit doi pasageri dintr-o mașină care circula regulamentar, unul fiind nepotul celui care a pus foc.

De altfel, înainte de a provoca incendiul, acesta a mai intrat în curtea locuinței respectivului, unde a pus candele cu lumânări și coroane mortuare, amenințându-l cu acte de violență, fiind depusă plângere la poliție.

Judecătoria Târgu Cărbunești l-a condamnat pe cel care a pus focul la trei ani de închisoare și pe complicele lui la un an și jumătate. Sentința din 22 iulie nu este definitivă.

Vizualizări: 5,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: