Ghidul începătorului: cum funcționează un TV HD

Indiferent dacă cumperi primul TV HD sau înlocuiești un model mai vechi, vei găsi tot felul de specificații și funcții noi pe care trebuie să le iei în considerare atunci când faci cumpărăturile. Unele dintre acestea se aplică atât pentru seturile LCD cât și pentru plasma, în timp ce altele sunt semnificative în special pentru ecranele LCD. Iată o imagine de ansamblu asupra diferitelor opțiuni și ce pot însemna pentru tine.

HDTV este un acronim pentru televiziune de înaltă definiție și a devenit noua definiție a clarității imaginii, a exactității vocii și a plăcerii de vizionare.

Deci, ce face ca un TV HD să ofere mai mult decât un televizor normal și cum funcționează? Pentru început, un TV HD definește un nou standard pentru calitatea imaginii, claritatea audio, bogăția caracteristicilor, unghiul de vizualizare și plăcerea generală a vizionării. Vizualizarea TV normală, cum ar fi poate în format NTSC, oferă aproximativ 550 de linii de rezoluție orizontală, în timp ce TV HD oferă de două ori mai multe. Aceasta se datorează codificării digitale care permite compresiunea semnalului pentru a ușura stocarea și transmiterea.

Imaginea cu rezoluție mai înaltă este principalul punct de vânzare pentru TV HD. Imaginează-ți 720 sau 1080 de linii de rezoluție în comparație cu cele 525 de linii cu care oamenii erau obișnuiți. Este o diferență uriașă! Diferitele formate disponibile pentru TV HD sunt următoarele: 720p - 1280x720 pixeli progresivi, 1080i - 1920x1080 pixeli întrețesuți, 1080p - 1920x1080 pixeli progresivi.

Avantajele TV HD față de TV cu definiție standard (SDTV):

Culoare: TV HD oferă o culoare vie - inclusiv o gamă largă de nuanțe - fără nicio sângerare la margini

Claritate și detalii: TV HD are o rezoluție de peste cinci ori mai mare decât televiziunea obișnuită, astfel încât claritatea unui TV HD este dramatic mai bună. Poți vedea detalii precum petele de culori în ochii unui actor sau transpirația individuală pe fața unui jucător de fotbal.

Ecran larg: TV HD folosește un format cu ecran lat 16:9, același format folosit în sălile de film. Televizoarele folosesc o imagine 4:3, care forțează o imagine largă într-un spațiu restrâns și taie imaginile.

Sunet surround Dolby Digital 5.1: Toate programările TV HD pot oferi un sunet surround Dolby 5.1 - la fel ca sunetul adevărat al teatrului.

Sfaturi pentru cumpărare

Când ești gata să analizezi anumite modele, ține cont de următoarele sfaturi pentru cumpărare.

Selectează dimensiunea potrivită: asigură-te că alegi un TV HD suficient de mare pentru nevoile tale. Dacă este prea mic, s-ar putea să ajungi din nou la cumpărături într-un an sau doi și să muți acest televizor într-o altă cameră unde poți sta mai aproape de el.

Uită-te la negru: toate celelalte caracteristici fiind egale, alege televizorul care are cei mai bun negru dacă vrei să obții cea mai bună calitate a imaginii. Aceasta este cheia pentru a obține culori bune și un contrast deosebit.

Testează televizorul dacă poți: Dacă magazinul îți permite, adu un DVD sau un disc Blu-ray pentru a testa televizorul pe care îl consideri cel mai bun. Alternativ, adu un film care are o mulțime de scene întunecate.. Verifică setările de configurare ale TV HD și vezi cât de ușor este să reglezi bine televizorul.

Conexiuni suficiente: trei sau patru conexiuni HDMI este aproximativ minimum zilele acestea, pentru a gestiona un player de discuri video, un computer sau o consolă de jocuri și un dispozitiv de rețea. Asigură-te că ai o mulțime de conexiuni pentru nevoile viitoare.

Nu plăti prea mult pe cabluri: rezistă să cumperi totul din magazin. Un cablu standard de pe Internet va funcționa adesea la fel de bine ca și un cablu la preț dublu din magazin.

Ferește-te de probleme pe termen lung: Probabil vei petrece mult timp cu acest televizor, așa că nu fi fermecat la prima întâlnire. Cel mai bine este să obții din start ceea ce dorești. De exemplu, telecomanda este ușor de citit și de utilizat? Are butoane luminate? Va controla și alte dispozitive, cum ar fi un player DVD? Ce zici de calitatea sunetului setului? Este suficient de bun pentru gusturile tale sau va trebui să adaugi un sistem de sunet surround pentru home theater? Va fi ușor să conectezi cablurile dacă montezi televizorul pe perete? Cum le vei ascunde? Lucrurile mărunte pot însemna multe pe termen lung

Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: