Giorgi: Am 500 de solicitări de angajare pe birou!

Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, a declarat la Radio Infinit că situaţia firmei este dificilă, mai ales că acum va trebui să majoreze salariul minim. Giorgi mai spune că are probleme şi în semnarea contractelor, pentru că sunt mai multe firme care prestează la un preţ foarte mic faţă de ei. Acesta insistă că firmele care vin cu preţuri foarte mici ar trebui verificate, pentru că nu crede că pot presta pe atât de puţin. În plus, la Minprest în fiecare zi vin dosare de angajare.

Reporter: Salariile vor fi majorate. Cam ce salarii au oamenii de la Minprest?

Gabriel Giorgi: Da, o să ne ducem la 750 de lei şi apoi de la 1 iulie, 800 de lei. Poate 750 de lei putem suporta, dar 800 nu cred. 85% dintre salariaţi sunt pe minim pe economie, aveau 700, iar acum 750. Iar la TESA sunt economişti cu 1200, maxim 1400 de lei. Nu ne permitem să mai dăm vreun drept, ne propusesem să dăm 21 de tichete, dar nu mai putem da decât 15.

Rep.: Despre angajări nici vorbă…

G.G.: Am pe birou 500 de solicitări de angajare, mai are şi colegul meu Alin Văcaru 200. Dacă locul este bugetat şi dacă omul are documente, dosarul în regulă, atunci angajăm. Dacă a cedat teren.

Rep.: Aţi încheiat contracte pentru Minprest?

G.G.: Avem contracte până în februarie, să vedem apoi. Am fost la Craiova să ne prezentăm portofoliul şi am aflat că acolo că prestează o firmă de curăţenie cu 3,40 lei, ceva de genul acesta. Vă daţi seama ce înseamnă 3, 40. Nu ai cum să acoperi costurile cu 3,40 lei. Trebuie să ne întrebăm, nu cumva face vreo şmecherie, la preţul acesta. Ziceau nu ştiu domnule, dacă aşa au venit... Dar sigur nu cotizează la stat sau cotizează foarte puţin.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: