Giurgiuvence focoase, din 4 (lăzi)

Ciu-ciu-ciuuuu! Cica-cica, cica-cica... (zgomote de tren în mers)

-       Unde mergi, domnu' mecanic, aşa grăbit? Îl întrebau ţăranii de pe cîmp, bronzaţi corespunzător de la brâu în sus, aruncându-şi coasele pe umăr.

Mecanicul își ridica vesel chipiul cu mâna stângă în timp ce dreapta o agita deasupra capului a salut:

-       Iaca la depozit cu niște focoase!

Auzind una ca asta, țăranii deveneau brusc interesați:

-       E mai focoase decît muierile noastre?

-       Ehehe, astea nu-s focoase din alea de care știți voi. Astea-s pentru bombe, fitile de alea cum ați văzut în desene animate.

-       În ce am văzut, bade?!

-       Nu contează, râdea mecanicul, și își continua drumul trăgând de fir până când locomotiva șuiera

prelung.

Țăranii ridicară din umerii și se reapucară de cosit. Când ridicară capul înspre direcția în care mergea trenul, însă, văzură cum trenul, acum cât o furnică, se oprise în plin câmp.

Dar ce făcea trenul cu focoase și păzit de 10 jandarmi oprit în câmp? I-a venit vreunuia să facă pipi? A tras un jandarm semnalul de alarmă pentru că tocmai trecuseră pe lângă gospodăria lui, una mult prea depărtată de cea mai apropiată gară? Ah, nu. Jandarmii se uită la televizor, în primul vagon. Probabil nici n-au sesizat că trenul s-a oprit. Creierul jandarmilor nu e făcut să recepteze două astfel de informații în același timp (uitatul la televizor și oprirea trenului). Țăranii mai buni de ochi ,însă, îl văzură pe mecanic coborând cu câteva canistre. Apoi mai văzură cum canistrele rămaseră în câmp, lângă un grup neidentificabil, iar mecanicul păru să primească ceva de la aceștia din mână.

Mecanicul din trenul de înaltă siguranță a oprit un pic să vândă niște motorină. Nimic neobișnuit, suntem în România. Dar totuși, cum au dispărut 64 de focoase din tren? La fier vechi? La focos vechi? Sau te pomenești că le-au dus la delfinariu, la dresaj de focoase?

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: