Dragnea nu mai ascultă de nimeni

PSD a decis să-și scoată activiștii în stradă sâmbătă, la ora 15.00. Vor fi proteste în mai multe orașe din țară în același timp. O greșeală, avertizează Marius Pieleanu, unul din sfătuitorii lui Dragnea. Acesta a și argumentat de ce. Un miting de succes în București nu poate fi făcut decât cu oameni aduși din teritoriu, ori fără armatele roșii din Moldova și din sudul țării, protestul din Capitală va fi unul firav. Va fi văzută slăbeala PSD în toată splendoarea ei. Și totuși, Dragnea nu pare să-l asculte.

Liderii PSD din teritoriu nu au oricum chef de proteste. Ei simt mai bine pulsul oamenilor și au fost de la început reținuți cu privire la această idee. Cu toate acestea, liderii de la centru îi presează. Un singur parlamentar PSD a avut curajul să spună cu voce tare: atenție, și Ceaușescu a fost sfătuit să scoată oamenii în stradă în decembrie. Ceaușescu nu a ascultat, așa cum nici Dragnea nu ascultă. La ce îi folosesc aceste proteste de o zi? Vor putea contrabalansa protestele zilnice din Piața Victoriei? Nu.

Și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că nu își au rostul aceste așa zise proteste împotriva statului paralel sau pentru susținerea lui Dragnea. „Nu ştiu, eu cred că nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere”, a spus Tăriceanu. Mai clar de atât, public nu putea să-i spună. În privat probabil că i-a dat și argumente. Și totuși, Dragnea nu ascultă.

Interesant este că Tăriceanu vorbește de un miting de susținere, a cui, dacă nu a lui Dragnea, asta în timp ce PSD la nivel central încearcă să acrediteze ideea că este un protest împotriva abuzurilor din justiție, a statului paralel etc. La Gorj, PSD a fost ceva mai sincer. „Este un miting de susţinere a lui Liviu Dragnea şi a programului de guvernare”, a transmis purtătorul de cuvânt.

Protestul PSD are și un slogan. “#ajunge” este răspunsul PSD la mișcarea „#rezist”. Ce-i drept, multă lume are această reacție la gargara gălăgioasă a politicienilor. „#ajunge” lansat de PSD ar putea deveni rapid „#ajunge, domnule Dragnea!”

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: