Golea solicită la FRF exclusivitate asupra denumirii Pandurii

Pandurii Târgu Jiu au transmis miercuri către FRF un memoriu prin care solicită să protejeze dreptul de proprietate intelectuală al clubului asupra mărcii „Pandurii” şi să nu aprobe Decizia Comitetului de Urgență al FRF în ceea ce privește schimbarea denumirii clubului ACS Energeticianul în Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu s-a adresat miercuri, prin administratorul special Marin Golea, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, dar şi preşedintelui Federației Române de Fotbal Răzvan Burleanu pentru a nu valida, în Comitetul Executiv al FRF, noua denumire a clubului ACS Energeticianul, întrucât clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu deţine marca „Pandurii”. Conform regulamentelor FRF deciziile luate de Comitetul de Urgenţă, trebuie validate apoi de Comitetul Executiv, iar cum gorjenii acuză şi vicii de procedură, pentru că preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a mărturisit că nu a fost la şedinţă, au şanse ca decizia să nu se valideze şi ACS Viitorul să fie obligată să renunţe la actuala denumire. „Vă solicităm prin prezenta să nu aprobați Decizia Comitetului de Urgență al FRF emisă în data de 31 iulie 2019 în ceea ce privește schimbarea denumirii clubului ACS Energeticianul în Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu întrucât aceasta încalcă dispozițiile din ROAF și, totodată, drepturile noastre de proprietate intelectuală ca titulari ai mărcii ”PANDURII”, se arată în documentul adresat FRF.

Cei de la Pandurii mai susţin că Decizia emisă de către Comitetul de Urgență  a fost luată: „Ca urmare a faptului că, cu sau fără intenție, membrilor acestuia nu le-au fost puse la dispoziție toate documentele referitoare la denumirea ”PANDURII””. Oficialii clubului au transmis către FRF şi documentele de la OSIM care dovedesc că deţin marca cu denumirea clubului. „De asemenea, vă rugăm să condiționați participarea în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal de renunțarea clubului în cauză la denumirea PANDURII TÂRGU JIU, preîntâmpinând în acest fel un demers juridic legal la care vom fi nevoiți să apelăm pentru a ne apăra drepturile de proprietate intelectuală”, mai scrie Marin Golea în documentul transmis FRF.

Gorjenii fac referire în acest document la un seminar internațional organizat chiar de FRF, care a avut drept temă exact protejarea drepturilor de proprietate intelectuală a mărcilor deținute de cluburile sportive, la care au fost prezenți reprezentanţi din partea statului român și reprezentanți ai misiunilor diplomatice străine din România, iar din acest motiv, spun că sunt ferm convinși că FRF va apăra dreptul de proprietate intelectuală deținut legal de către clubul Pandurii.

Vizualizări: 336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: