Pandurii Lignitul anunţă că deţine marca „Pandurii”

Pandurii Lignitul Târgu Jiu a luat măsuri de protejare a mărcii „Pandurii” pentru situaţii de genul celei apărute recent, când o altă echipă cu numele Pandurii ar dori să joace în aceeaşi ligă cu formaţia din Târgu Jiu. Există foarte multe scoli de fotbal şi chiar echipe de judeţ cu numele Pandurii, dar potejarea mărcii era necesară mai ales pentru  cazul în care se putea crea confuzie în eşalonul fotbalistic în care evoluează deţinătoarea mărcii.

O notificare similară cu cea transmisă de echipa lui Gică Hagi au anunţat că au trimis şi cei de la Pandurii Târgu Jiu, pe adresa echipei ACS Viitorul, în cazul acesta anunţând că deţin marca „Pandurii”, denumirea  „PANDURII”, fiind marca înregistrată a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, OSIM, conform Certificatului de înregistrare a mărcii nr. 072309.

În baza certificatului de la OSIM, cei de la Pandurii contestă denumirea noului club ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, mai exact folosirea numelui Pandurii.

Clubul ACS Energeticianul avea obligaţia de a depune la FRF, pentru îndeplinirea condiţiilor de schimbare a denumirii, împreună cu cererea de schimbare a denumirii  şi toate documentele care atestă acest fapt, inclusiv dovada înregistrării la OSIM a denumirii Viitorul Pandurii Târgu Jiu, conform art.2, punctul 8, litera b din ROAF al FRF.  

Cluburile care participă la competiţiile organizate de FRF trebuie să deţină dreptul de folosinţă a mărcii înregistrate, mai exact al înregistrării denumirii sub care participă la competiţie. „Este evident faptul că Viitorul Pandurii Târgu Jiu doreşte să folosească o marcă cunoscută ca urmare a succeselor sportive ale clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, fără să deţină nici un drept asupra acesteia, cu scopul de a crea impresia opiniei publice că ar exista o legătură între cele două echipe. Vom depune o contestaţie şi vom contesta denumirea, dar şi acele transferuri de la Luceafărul Oradea la Energeticianul. Vreau să spun din nou că noi nu avem nimic cu omul de afaceri Nicu Sarcină, sunt banii lui şi poate să îi cheluie cum vrea şi în ce domeniu vrea. Pentru noi contează slăbiciunile de care au dat dovadă cei care trebuiau să fie imparţiali. Sigur, pentru ei e foarte bine, palmaresul pandurilor şi al Viitorului Constanţa e foarte atractiv. Dar noi vom contesta la federaţie şi numele folosit de noua echipă dar un alt acest aspect, acela că nu poţi să finanţezi două echipe care evoluează în acelaşi eşalon”.

În acest moment există două echipe Pandurii în Liga 2, dar mai grav este faptul că se încalcă reguli de bază ale FRF, încălcări pe care oficialii federaţiei vor trebui să le explice la meciul direct dintre cele două echipe din Târgu Jiu, din etapa a 4-a, când pe echipamentul acestora se vor afla numele aceloraşi entităţi, în calitate de sponsori sau membri fondatori.  

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: