Condescu acuză FRF de complicităţi cu noul club Pandurii

Preşedintele Adunării Creditorilor de la clubul Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, acuză de complicităţi atât autorităţile locale, cât şi FRF, după ce pe tricourile de joc ale echipei nou apărute în Liga 2, ACS Viitorul Pandurii, au fost inscripţionate numele membrilor fondatori de la Pandurii Târgu Jiu.  Acesta a explicat la Radio Infinit că Energeticianul nu putea face transferuri la fel ca şi Pandurii, dar cu toate acestea a transferat un lot întreg de la Luceafărul Oradea.

Marin Condescu s-a declarat surprins că membrii fondatori de la Pandurii se regăsesc pe tricourile celeilalte echipe cu numele Pandurii din Liga 2, fostă ACS Şirineasa şi fostă ACS Energeticianul: „Este surprinzător pentru noi faptul că au furat şi membrii noştri fondatori, atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria, dar eu nu consider că este vina domnului Sarcină. El este un om de afaceri care caută prin orice metode să profite şi niciodată nu a respectat metodele ortodoxe, deşi spune că are multă credinţă. Este vorba de slăbiciunea celor care i-au dat curaj în acest sens”.

Marin Condescu acuză de complicitate şi federaţia de fotbal care a aprobat înscrierea noii echipe cu un nume similar cu al echipei Pandurii, deşi regulamentele spun că nu se poate face acest lucru: „Vina majoră este a federației, care într-un Comitet de Urgență, alcătuit din trei membri, dintre care unul, domnul Gino Iorgulescu, președintele LPF, a spus  că nici nu știe de această întrunire și că nu a fost prezent acolo, s-a aprobat schimbarea denumirii clubului Energeticianul, ca în fiecare an. Poate la anul se va numi Universitatea Craiova sau Steaua București, nu ar fi nici o surpriză, dar nu aveau voie să producă această confuzie”.

Condescu susţine că nici Energeticianul nu putea face transferuri la fel ca şi Pandurii şi spune că nu era posibil să transfere jucătorii de la Oradea  cu trei zile înainte de a începe noul sezon: „A doua greşeală tot de la FRF vine, Energeticianul, ca și Pandurii, nu a avut voie să facă transferuri în această vară. Cum a transferat atunci jucătorii de la Oradea cu trei zile înainte de începerea campionatului sau cum clubul din Oradea, care spune că s-a retras din Liga2, este atât de puternic încât cedează gratuit toți acești jucători către Energeticianul. Sunt multe probleme care cred că se vor rezolva curând. Dar în nici un caz Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu va fi afectată și nici nu i se va lua palmaresul pe care îl are de peste 50 de ani de activitate”.

La un moment dat au aprăut în presă şi speculaţii referitoare la preluarea palmaresului echipei Pandurii Târgu Jiu de către noul club ACS Viitorul Pandurii, dar acesta nu poate fi preluat decât prin continuitate sau poate fi cumpărat, dacă e scos la licitaţie.

Vizualizări: 1,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: