Hagi deţine marca „Viitorul” şi ameninţă că se va adresa instanţei

Numele ales de conducerea fostei echipe ACS Energeticianul pentru a juca în Liga 2, după ce Luceafărul Oradea s-a retras, a stârnit un imens scandal care ar putea ajuge în instanţă. Pe lângă cei de la Pandurii, care au contestat folosirea mărcii Pandurii, a intrat marţi în scenă şi clubul FC Viitorul al lui Gică Hagi care deţine marca Viitorul şi care ameninţă că se va adresa instanţei.

Fosta echipă ACS Energeticianul, care a devenit recent  ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, după ce Luceafărul Oradea s-a retras din Liga 2, are mari probleme acum din cauza numelui ales. Clubul patronat de Gheorghe Hagi, FC Viitorul Constanţa, a anunţat ieri public că s-a adresat şi clubului cu sediul social la Târgu Jiu, dar şi oficialilor FRF pentru a rezolva problema folosirii abuzive în denumirea echipei a mărcii Viitorul, deţinută de Gheorghe Hagi.

Clubul constănţean s-a autosesizat după meciul din prima etapă al noii echipe din Liga 2, când antrenorul Cristian Lupuţ a declarat că se doreşte promovarea în Liga 1 pentru sezonul viitor: „Obiectivul meu, dar şi al echipei, îl reprezintă o clasare între primele 8 locuri. Dacă problemele vor fi rezolvate cu toţi jucătorii pe care i-am avut sezonul trecut la Luceafărul, nu îmi fac griji. Vrem să formăm o echipă competitivă, iar sezonul viitor să atacăm promovarea”.

În Liga 2 nu există o echipă cu numele Viitorul, aceasta ar putea fi scuza FRF care a permis folosirea acestui nou nume, dar în Liga 1 există şi aceasta deţine şi marca folsită acum de fosta Energeticianul. Deranjat de acest lucru, clubul lui Gică Hagi a notificat deja clubul din Târgu Jiu să schimbe numele cât mai rapid posibil: “Prin prezenta adresă vă solicităm să depuneți toate diligențele necesare pentru schimbarea numelui dumneavoastră, astfel încât să nu mai conțină și denumirea ,,VIITORUL”, fiind marca noastră înregistrată legal la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci-OSIM.  În cazul în care nu veţi da curs solicitării noastre, suntem nevoiţi să vă acţionăm în judecată, atât pentru faptul că nu aţi respectat regulamentul FRF cât şi pentru faptul că ne încălcaţi dreptul de proprietate intelectuală folosind în mod abuziv marca noastră”.  

Conform regulamentelor FRF orice club care solicită schimbarea denumirii trebuie să depună la federație dovada înregistrării mărcii la OSIM, ceea ce în cazul celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu s-a întâmplat, după cum se arată în notificarea transmisă clubului gorjean.  “Aceste obligatii impetuos necesare și prevăzute în regulamentul FRF nu au fost respectate și nici nu pot fi respectate în viitor, atâta timp cât suntem singurii deținători legali ai mărcii ,,VIITORUL”, iar aprobarea cererii dumneavoastră de către Comitetul de urgență al FRF s-a făcut cu încălcarea legii”, se mai arară în documentul citat.

Clubul patronat de Gică Hagi își rezervă dreptul de a acționa în judecată echipa condusă de ginerele omului de afaceri Nicolae Sarcină dacă nu se vor lua măsuri pentru schimbarea denumirii acestuia.

Vizualizări: 712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: