Gorj: Au apă la robinet de peste 40 de ani dar nu este potabilă

Locuitorii din Farcasesti au apă la robinet de peste 4 decenii, dar apa nu este potabilă. Primarul din localitate a alocat anul acest bani de la bugetul local pentru rezolvarea acestei situații.

La robinetele sătenilor din Fărcășești ajunge apă de peste 40 de ani, dar vorbim de apă industrială care este folosită doar pentru treburile din gospodărie, nu și pentru consum. Toată satele comunei au acest sistem de alimentare cu apă.

”Vreau să vă spun că noi avem apă industrială la robinet în toate satele comunei încă de pe timpul lui Ceaușescu, din anii 1980, pentru că am preluat forajul de la mină. Acum eu am alocat bani din bugetul local de anul acesta ca să modernizăm acest sistem, să facem două stații de tratare și de pompare a apei cu bazine noi și să înlocuim conducte pe o distanță de 6 kilometri. Pentru această investiție am prevăzut anul acesta 4.000.000 de lei și în sfârșit vor avea și localnicii din Fărcășești apă potabilă la robinet. Acum este industrială”, a declarat primarul din comuna Fărcășești, Constantin Drăgoescu.

Vizualizări: 3,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: