Gorj: Câte proiecte au fost depuse pe programul ”Anghel Saligny”

Peste 150 de proiecte au fost depuse prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, din județul Gorj, până la data limită de 8 martie 2022. Cele mai multe solicitări au fost făcute de primarii gorjeni pentru realizarea rețelei de apă și canal, dar și pentru reabilitarea drumurilor și podurilor.

Secretarul general adjunct în Ministerul Dezvoltării, Victor Banța, spune că este vorba despre un număr total de 159 de proiecte, iar valoarea totală a acestora este de 3 miliarde de lei.

”Pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny au fost depuse proiecte în domeniul apă canal, drumuri și poduri, iar a doua componentă o reprezintă rețelele de distribuție gaze naturale. Pe primele 4 tipuri de obiective, perioada de depunere a proiectelor s-a încheiat pe data de 8 martie, fiind depuse 159 de proiecte din județul Gorj, în valoare totală de circa 3 miliarde de lei. Proiectele constau în modernizare de străzi și drumuri locale, inclusiv drumuri județene, modernizare și construire de poduri, dar și extindere și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare”, a spus secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării, Victor Banța, la 1 Plus Tv.

Pentru Târgu Jiu prioritate a avut proiectul care prevede realizarea pasajului pe sub calea ferată din zona 9 Mai. ”A fost prioritizat proiectul de amenajare pasaj auto cu trecere pe sub calea ferată din zona 9 Mai, în valoare de 25 de milioane de lei. Este un pasaj important pentru oraș”, mai spune secretarul general adjunct.

De asemenea, Consiliul Județean Gorj a depus proiecte în valoare de 140 de milioane de lei pentru reabilitarea unor drumuri județene. Mai exact, este vorba despre DJ Brătești - Baloșani - Stejari - Piscoiu - Obârșia (limita cu județul Vâlcea). De asemenea, mai este ruta Rugi - Curpen - Stănești - Ursați și Călugăreni - Cloșani - Valea Mare.

Banța mai spune că fiecare proiect depus de UAT-urile din Gorj vor fi analizate, tocmai pentru ca fiecare primărie să aibă măcar unul aprobat. ”Proiectele au intrat într-o perioadă de evaluare, iar proiectele neeligibile au fost scoase din calcul. Acest program prevede un buget de 50 de miliarde de lei pe o durată de 5 ani la care se mai adaugă alți 2. Din această sumă, 85% revin lucrărilor de apă, canal, drumuri și poduri, adică 42,5 miliarde de lei, iar restul de bani vor fi alocați pentru proiectele de construire și modernizare rețele de gaze naturale”, a mai adăugat Banța.

Vizualizări: 1,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: